Після звернення Світличної Президент України доручив розпочати фінансування будівництва дороги з Харкова на Ізюм та Слов’янськ вже в серпні

Вівторок, 22 серпня 2017, 15:29
Дороги Харків – Ізюм – Слов’янськ та Київ – Харків – Довжанський стали президентськими пріоритетами
Після звернення Світличної Президент України доручив розпочати фінансування будівництва дороги з Харкова на Ізюм та Слов’янськ вже в серпні

Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час відкриття автомобільного руху на мосту через річку Сіверський Донець у місті Ізюм за участю голови ХОДА Юлії Світличної, - повідомляє «Справжня Варта»

Петро Порошенко: «Дорога Харків – Ізюм – Слов’янськ має бути серед наших пріоритетів. Ті 1,5 млрд доларів, які вкрав Янукович та які було повернуто людям завдяки ефективним діям Генеральної прокуратури і генерального прокурора, зараховано до складу державного бюджету. Гроші мають працювати на Україну. Коли ми готували зміни до державного бюджету, я сказав: у другому читанні у нас мають бути декілька пріоритетів. Перший - це оборона і безпека. Ми побудуємо новий патронний завод, відновимо будівництво «Оплотів» у Харкові, ми побудуємо новітні ракети. Другий – це розвиток сільської медицини. Третій - дорожнє будівництво. Серед цих пріоритетів - президентський законопроект про будівництво дороги Київ – Харків – Довжанський».

Петро Порошенко наголосив, що дорогу має бути побудовано вже цього року - об’єднаними зусиллями Президента, прем’єр-міністра, Кабінету міністрів України та керівництва області. Глава держави також відзначив, що після звернення голови ХОДА Юлії Світличної дав доручення Міністру фінансів України змінити бюджетний розпис щодо фінансування ремонту дороги: «Перше фінансування і перші роботи повинні бути в серпні, а не в грудні», - сказав Президент.

За його оцінкою, в Харківській області будуються найякісніші дороги, до того ж, завдяки професійному проведенню тендерів та роботі з системою «Прозорро», вартість робіт у регіоні вдалося здешевити у порівнянні з відповідним показником в інших областях України.

Як раніше писала «Справжня Варта», за словами Петра Порошенка, гроші на такі масштабні ремонти на дорозі, яку він у своєму виступі назвав "дорогою життя", було знайдено завдяки його програмі децентралізації. "Гроші, які зароблені в територіальних громадах, залишаться в територіальних громадах", - відзначив Президент України.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments