Найкраща школа в Україні прийматиме всіх бажаючих

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 1 вересня 2017, 19:36
Школа у Пісочині, яку сьогодні урочисто відкрив Президент України разом с головою ХОДА Юлією Світличною, залишається загальноосвітньою
Найкраща школа в Україні прийматиме всіх бажаючих

За словами директорки школи Галини Волобуєвої , до неї приймають всіх дітей відповідно до бажання батьків, - повідомляє «Справжня Варта»

Всі класи укомплектовані, проте попит на вступ до нової школи не зменшується. На даний момент жодних конкурсів не проводиться.

Школа була побудована всього за два роки, що є доволі коротким терміном. На даний момент там навчатиметься 640 учнів. Нова школа викликала значний ажіотаж серед батьків школярів, там тепер бажають навчатися діти не тільки з самого Пісочина, але й Харкова.

«Це свято на яке ми чекали багато років, – підкреслив Петро Порошенко, – але яке ми зробили дуже швидко. В листопаді 2015 році тут ще нічого не було. Перша будівельна техніка прийшла сюди в кінці 2015 року. 1 вересня 2017 року ми з вами відкриваємо, можливо, найкращу школу в Україні. Школа, яка претендує на звання кращої, відкривається не в Києві і навіть не в Харкові. А у вас в Пісочині».

Він підкреслив, що нова пісочинська школа є інклюзивною. Тобто, вона відповідає потребам дітей з інвалідністю. За словами Порошенка, з цього року кожна школа має відповідати потребам таких дітей.

«Наша школа пристосована для навчання дітей, які потребують особливої уваги, – розповіла Галина Волобуєва, директорка школи, – на сьогодні ми маємо пандус, маємо ліфт, який дозволяє дітям підніматися з першого по третій поверх, маємо безперешкодний доступ до всіх приміщень. Для дітей у нас є спеціально обладнана кімната психологічного розвантаження. Для них обладнаний спеціальний туалет. І такі діти у нас є. Дві дитини, які пересуваються на візочках, йдуть в перший клас. Ми створили всі умови для того, щоб забезпечити їм таке навчання».

Зокрема, школа є енергоефективною. Там діятиме централізоване опалення, а завдяки примусові вентиляції можна забезпечити до 40% тепла в шкільних приміщеннях. Також директорка підкреслила, що школа відповідає всім вимогам часу.

По школі встановлені відеокамери, які виведено на пульт охорони. Вона має свою серверну систему і всі комп’ютери вже поєднані в локальну мережу, в ній є система оповіщення на випадок надзвичайних ситуацій. В кожному класі є мультимедійний проектор, а кожен вчитель має свій робочий комп’ютер.

«У нас унікальна бібліотека, – зазначила Волобуєва, – це приміщення, де діти можуть і відпочити. Є інтелект-зона, встановлені столи для шах і не тільки. Є доступ до мережі інтернет».

Як раніше писала «Справжня Варта», губернаторка прокоментувала результати візиту Петра Порошенка до Харкова 1 вересня, у День Знань.

За словами Юлії Світличної, вперше за 12 років у районі побудована нова школа, "з нуля", при тому менш ніж за два роки. Відкрито за європейськими стандартами центр адміністративних послуг, найбільш комплексну установу з надання адміністративних послуг в країні. У перинатальному центрі проведено капітальний ремонт, встановлено сучасне медичне обладнання, відкрите нове реанімаційне відділення.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments