Понад 700 військовозобов’язаних вдосконалять свої навички

Субота, 9 вересня 2017, 11:33
В Харківській області стартували військово-навчальні збори з бійцями територіальної оборони.
Понад 700 військовозобов’язаних вдосконалять свої навички

На базі збірного пункту Харківського обласного військового комісаріату та Чугуївського об'єднаного райвійськкомату розпочалися десятиденні військові збори за участю бійців підрозділів тероборони. У заході бере участь понад 700 військовозобов’язаних Харківщини.

«Усі хлопці, які прибули на збори, є справжніми патріотами і першими помічниками нам – діючим армійцям, – підкреслив Юрій Калгушкін, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату, – усі вони отримали військовий однострій, бойове спорядження та зараз перебувають у пунктах дислокації своїх підрозділів. Зауважу, що харківські військкомати ще не займалися з такою великою кількістю воїнів тероборони і за такою насиченою на різні полігонні заняття програмою підготовки».

Під час зборів військові будуть на практиці відпрацьовувати алгоритми дій за різних нештатних ситуацій, опановувати військову техніку й озброєння. Зокрема, вони отримають заліки з основних предметів бойової підготовки. Наприкінці бійці перевірять отримані знання та навички під час занять з тактико-спеціальної підготовки, тактичної медицини, топографії та бойові стрільби.

«Командування даної військової частини завжди йшло на зустріч військкоматам у плані підготовки надійного армійського резерву, – підкреслив Калгушкін, – ось і цього разу понад 60 кращих воїнів-піхотинців у якості інструкторів охоче поділяться своїм досвідом участі в АТО».

Як повідомляла «Справжня варта», на сьогоднішній день у військовому шпиталі потрібна допомога. Волонтери опублікували список потребі військових, які там знаходяться на лікуванні. Крім того, допомога надається військовослужбовцям, які лікуються в Інституті протезування, госпіталі ВОВ, інституті Сітенко, Центрі Соціально-Психологічної Реабілітації Воїнів АТО, Членів їх родин, родин загиблих, зниклих безвісті та волонтерів.

comments powered by HyperComments