Посол США Марі Йованович знову приїде до Харкова на Інвестфорум - джерело

Четвер, 21 вересня 2017, 11:28
Делегацію США, яка візьме участь у IX Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», очолить посол США в Україні Марі Йованович

Про це "Справжній Варті" повідомило джерело в ХОДА.

Відзначимо, що нещодавно Марі Йованович виступила на економічному форумі в Києві, де відзначила важливість співпраці Сполучених Штатів з українськими інституціями заради сильної економіки України.

У минулому році у харківському форумі взяло участь 30 міжнародних делегацій, в тому числі - 11 послів іноземних держав: США, Канади, Індії, Бразилії, В'єтнаму, Албанії, Румунії, Словенії, Македонії, Азербайджану та Індонезії.

Цього року очікується збільшення числа делегацій та результативність від проведення форуму.

Зокрема, за словами голови ХОДА Юлії Світличної, на самому форумі підпишуть контракти на суму близько 100 мільйонів доларів. А  після форуму інвестиційна активність впродовж року надасть додаткових 200 - 250 млн дол. інвестицій в економіку області.

Раніше Президент України Петро Порошенко в ході зустрічі з міжнародними інвесторами в Нью-Йорку (США повідомив, що Україна розмістила єврооблігації на $ 3 мільярди під 7,375% річних з 15-річним терміном погашення.

Порошенко: "Ніколи до цього Україна не залучала такого обсягу, ніколи не приваблювала на термін 15 років. Це неймовірно позитивна оцінка інвесторами реформ, які відбуваються в Україні. Це коли кожен інвестор своїм доларом голосує за успіх реформ ".

Це позитивний сигнал поліпшення інвестклімату. У цьому сенсі Харківський інвестфорум обіцяє стати стратегічним продовженням курсу нашої держави на економічне зростання.

Як раніше писала «Справжня Варта», пленарне засідання IX Міжнародного економічного форуму розпочнеться 22 вересня о 10:00. Місце проведення – традиційне: готель «Premier Palace Hotel Kharkiv» (пр. Незалежності, 2).

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments