Ветерани АТО на Харківщині отримали документи на землю/ Фоторепортаж

Юлія Гуш  |  Четвер, 21 вересня 2017, 14:31
Сьогодні відбулася видача наказів про передачу у власність земельних ділянок військовослужбовцям 92 ОМБр
Ветерани АТО на Харківщині отримали документи на землю/ Фоторепортаж

Видача документів на земельні ділянки відбулася в селі Клугіно-Башкірівка, на території військової частини 92 ОМБр. 159 ветеранів АТО отримали земельні ділянки по 12 соток кожна для ведення садівничого господарства. Видача документів була приурочена до Міжнародного дня миру, який відзначається 21 вересня.

«Завдяки таким людям ми можемо знаходитись тут, під мирним небом, – наголосив Євген Оберемок, начальник ГУ Держгеокадастру в Харківській області, – і єдине що може зробити Держгеокадастр Харківської області, держава – це реалізувати ваше право на земельні ділянки. Щоб ви ним скористувались першочергово. Сьогодні ми вручимо вам 50 ділянок (Малинівська сільска рада) і 109 ділянок ( Качетовська сільська рада) під індивідуальне садівництво».

Це остання хвиля по Малинівському садовому товариству. Військові, які були в першому етапі, вже отримали земельні ділянки. І тепер їм залишається визначитись щодо того, як варто розпорядитися з отриманими земельними ділянками.

«Я думаю, що це вже є його (ветерана) здобуток, якась подяка за те, що він знаходився далеко від дому від сім‘ї, – розповіла молодший сержант Марія Маняніна, оператор відділення бойової підготовки 92 ОМБр, – за це йому держава чимось віддячила. Є багато військовослужбовців, звільнених в запас, які займаються бізнесом, використовують ці землі в своїх цілях, вирощують якісь рослини, овочі, фрукти. Завдяки чому вони будують своє подальше життя».

Що робити з земельною ділянкою, вона поки що не визначилась: «Не ділять шкуру ще не вбитого ведмедя, – зазначила Маняніна, – будемо щось думати. Можливо, посадимо сад, можливо, збудуємо якісь маленький будиночок. Щоб можна було прихати сім’єю і відпочити. На землі я, звичайно, працювала. Я родом з Львівської області. У нас свій будинок. І з дитинства я знаю, як працювати».

Аналогічні плани на свою земельну ділянку має і Петро Чуб, заступник начальника штабу 92 ОМБр: «На мою думку, спочатку потрібно побудувати місце для відпочинку, – розповів він, бо хочеться відпочити на природі. Як на мене, це в першу чергу стимул. Стимул не тільки для військових, а й для тих людей, які зараз знаходяться не на військовій службі, Які навчаються, працюють, знаходяться десь в громадських організаціях. Це стимул для них, адже служба в армії заохочується. І є завжди можливість перейти до нас на контрактну основу».

comments powered by HyperComments