Харківська облдержадміністрація підготувала розпорядження про початок опалювального сезону

Середа, 4 жовтня 2017, 14:12
Соціальні об’єкти - школи, дитсадки, лікарні - мають бути підключені до тепла у разі пониження температури у приміщеннях до 16 градусів
Харківська облдержадміністрація підготувала розпорядження про початок опалювального сезону

Житловий фонд – при температурі нижче 8 градусів протягом трьох діб, - повідомляє «Справжня Варта»

Про готовність розпочати опалювальний сезон і, зокрема, про підготовленість відповідного розпорядження ХОДА, заявив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк  під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС під головуванням першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

За його словами, стан готовності систем опалення складає 100%. Подавання теплоносія до житлових будинків, які опалюються централізовано, та опалення об’єктів соціальної сфери буде здійснюватися після підписання розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації «Про початок опалювального сезону 2017-2018 років». Проект розпорядження підготовлено.

І тепер влада чекає, коли температурний режим дозволить почати опалювати будівлі регіону.

Як раніше писала «Справжня Варта», Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що за опалювальний сезон відповідатимуть губернатори і мери.

За його словами, не має центрального «крану» у Києві, який включає тепло по країні, він знаходиться на місцевому рівні. В руках місцевого самоврядування - фінансовий ресурс, теплопостачальні підприємства, тарифоутворення.

Голови ОДА відповідають за контроль і моніторинг технічної готовності всіх об’єктів до опалювального сезону. В свою чергу – муніципалітети, маючи всі можливості – фінансові і технічні, відповідальні за вчасне підключення соціальних і житлових об’єктів до тепла.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments