Світлична презентувала агрохаб Харківщини потенційним партнерам

Четвер, 5 жовтня 2017, 11:26
"Ми демонструємо налаштованість та відкритість влади щодо подальшого розвитку агропромислової сфери України"
Світлична презентувала агрохаб Харківщини потенційним партнерам

Про це губернаторка сказала під час відкритття Міжнародної агропромислової виставки та форуму з підтримки фермерства «Агропорт. Схід. Харків - 2017», - повідомляє «Справжня Варта»

Голова ХОДА Юлія Світлична: «Ми презентуємо Харківську область як єдиний та потужний хаб щодо подальшого перероблення агропродукції, її зберігання, транспортування, підготовки робітничих кадрів, наукових проектів, виробництва сільгосптехніки. Ми демонструємо налаштованість та відкритість влади щодо подальшого розвитку агропромислової сфери України».

«На сьогодні Україна є одним із найкрупніших постачальників агропродукції на ринку Європи. Така продукція, як соняшникова олія, мед, цукор, зерно, є візитівкою нашої країни на європейському ринку. У нас дуже велика перспектива. Агропромисловість – це найпотужніша ланка, де Україна має нові можливості», - підкреслила Юлія Світлична.

Вона відзначила, що від «Агропорту», як і від усіх заходів подібного масштабу, що проходять на Харківщині, регіон очікує конкретних результатів, у тому числі підписання в рамках заходу контрактів та меморандумів для подальшого розвитку агробізнесу.

«Сподіваюся, кожен знайде собі партнерів, і сьогоднішні дискусії завершаться реальними проектами», - сказала Юлія Світлична.

"Міжнародний Форум з підтримки аграріїв, який входить до календаря ООН, вже розпочався. Основна ідея - презентація можливостей Харківщини як аграрного хабу на Сході країни", - додала губернаторка у своєму фейсбуці.

Як раніше писала «Справжня Варта», «Агропорт» - щорічний масштабний захід з підтримки фермерства та сільгоспвиробників України та Східної Європи. Проходить з 2015 року за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) і входить до календаря ООН. З 2016 року «Агропорт» об'єднав фермерів усієї України та проводиться у форматі «Захід - Схід».

«Агропорт. Схід. Харків - 2017» триматиме протягом 3 днів. Головною локацією заходу традиційно є аеропорт «Харків». У перший день, 5 жовтня, відбувається бізнес-форум з огляду зовнішніх і внутрішніх ринків продовольства України. Захід проходить у рамках Всесвітнього дня продовольства. «Родзинкою» форуму стане церемонія нагородження відкритою премією AGROPORT AWARDS, якою керівництво ХОДА та організатори форуму відзначать кращих сільгоспвиробників та представників харчової промисловості Харківщини. У другий день форуму відбудеться науково-практична конференція з адаптації сільського господарства до зміни клімату. У третій на демонстраційних полях Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва пройде День поля. Також 7 жовтня на території аеропорту представлять вітчизняні та іноземні зразки сільськогосподарської техніки. Захід зібрав біля 10 тисяч учасників, зокрема, майже 200 компаній аграріїв-виробників та 30 представників міжнародних фінансових організацій.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments