Внутрішньобудинкові мережі холодного водопостачання замінюють за новою технологією

П'ятниця, 6 жовтня 2017, 09:01
Щоб мінімізувати терміни відключення холодної води, проводять прокладку поліетиленових труб паралельно з діючою, старою трубою
Внутрішньобудинкові мережі холодного водопостачання замінюють за новою технологією

Водопостачання в будинку буде відсутнє лише протягом одного дня на час перепідключення діючих стояків до нової поліетиленової труби, - повідомляє «Справжня Варта»

Як повідомив начальник управління внутрішньобудинкових мереж Комплексу «Харківводовідведення» КП «Харківводоканал» Валерій Харлан, термін експлуатації цих пластикових труб значно більше старих, металевих.

Як повідомив начальник управління, в Холодногірському районі вже замінили близько 2,5 км внутрішньобудинкових мереж холодного водопостачання, водовідведення та зливової каналізації, до кінця року планується замінити ще близько 1,5 км внутрішньобудинкових мереж.

За його словами, одночасно з поточними ремонтами комунальники виконують і технічне обслуговування всіх 6,5 тис. житлових будинків комунальної форми власності, і на даний момент вони повністю підготовлені до осінньо-зимового періоду.

Як раніше писала «Справжня Варта», водомагістраль на Бурсацькому перекладують, не руйнуючи асфальт і не перекриваючи рух транспорту.

Комунальники застосували т.з. безтраншейний спосіб.

«Роботи виконуються горизонтально спрямованим бурінням без відключення абонентів від водопостачання. Тут будуть укладені нові поліетиленові труби, термін служби яких понад 50 років. На період перепідключення до нової магістралі ми тимчасово відключимо водопостачання. На цей час буде здійснено підвіз води автоцистернами підприємства», - пояснив Дмитро Крижанівський, заступник директора комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments