У Довжицькому навчально-виховному комплексі проведуть ремонтні роботи

Субота, 21 жовтня 2017, 10:21
Зокрема, там буде вставлений котел, який працюватиме на альтернативному паливі.
У Довжицькому навчально-виховному комплексі проведуть ремонтні роботи

Зокрема, Валентина Коник, голова Довжицької сільської ради розповіла, що найбільша проблема для місцевих шкіл – це відсутність спортивної зали. За її словами, в Довжицькому навчально-виховному комплексі навчається близько 200 дітей. Самому приміщенню школи вже більше 40 років, там є багато приміщень, які потребують ремонтних робіт. Згідно попереднім підрахункам, на ремонт та утеплення покрівлі та стін потрібно виділити близько 1,5 мільйони гривень з місцевого бюджету. Крім того, в навчальному закладі є потреба в котельні, яка би працювала на альтернативному паливі.  

За словами голови Золочівської РДА Ігор Гурин, проекти створення котельні та спортзали вже підготовлені і затверджені. Євгеній Шахненко у свою чергу розповів, що на Харківщині щорічно проводяться капітальні ремонти 25-30 шкіл. За його словами, в області є достатньо джерел фінансування.

«На початку наступного року будемо звертатися до депутатського корпусу, щоб в першу чергу виділити кошти на ремонт спортзали, – розповів він, – даю завдання голові РДА до березня підготувати комплексний проект ремонту НВК. Ситуацію беру під особистий контроль», - запевнив жителів Довжика заступник глави області».

Крім того, Шахненко обіцяв допомогти з переобладнанням котельні та зазначив, що зараз є можливість спрямувати кошти для встановлення котла, що працює на альтернативному паливі. Також він нагадав, що в області діє програма енергоефективності.

Як повідомляла «Справжня варта», нещодавно Обласна дитяча інфекційна лікарня отримала нове діагностичне обладнання. Сучасний автоматичний гематологічний аналізатор дозволить проводити 80 досліджень на годину.

comments powered by HyperComments