Над розслідуванням обставин ДТП на Сумській працюють 14 слідчих / Відео

Неділя, 22 жовтня 2017, 10:09
Упізнання тіл загиблих в резонансній ДТП, яка сталася 18 жовтня на Сумській, завершилося вранці 20 жовтня. 21 жовтня пройшли похорони в Харкові і Сумах.
Над розслідуванням обставин ДТП на Сумській працюють 14 слідчих / Відео

Як заявив начальник ГУНП Олег Бех, триває розслідування. Створена група слідчих, яка складається з 14 осіб. 

"Слідчі  продовжують вивчатися роль кожного з учасників цієї події і, безумовно, якщо буде достатньо даних, буде прийматися рішення про статус кожного учасника в цій справі. Ніхто не буде нікого покривати. Розслідування буде проведено максимально об'єктивно в короткі результати.... Це стосується також другого водія в ДТП, який був за кермом «Volkswagen», роль якого у виникненні надзвичайної події на дорозі зараз також вивчається. Я не виключаю, що після отримання всіх необхідних даних його статус у кримінальному процесі буде змінено", - сказав він. 

Як повідомляє "ТСН", вчора в Харкові і Сумах попрощалися з трьома жертвами аварії: 

За словами, заступика начальника слідчого управління ГУНП Сергія Чижа, стосовно наявності в крові водія "Лексуса" опіатів, то, згідно КК України, статті 66, передбачаються обставини, які обтяжують покарання.

"Скільки б в неї не було б у крові наркотичних препаратів, в рамках КК України, це лише факт, що обтяжує покарання. Слідство вже встановило той факт, що у неї були в організмі наркотичні засоби, і ми вже говтовим змінений проект підозри про те, що водій перебував у стані наркотичного сп'яніння. Ми будемо змінювати підозру. Але на зміну кваліфікацію це не впливає", - зазначив він. 

Як раніше писала "Варта", у п`ятницю суд оголосив рішення про міру запобіжного заходу у справі Зайцевої. Водій "Лексуса" залишиться під вартою протягом 60 діб, до 16 грудня 2017 року включно, без можливості внесення застави.

Підозрювана та її захист провину не визнали, як і наявність опіатів у крові Зайцевої. За словами адвоката студентки, винуватцем ДТП є не її підзахісна, а водій Volkswagen Touareg.

Нагадаємо, що зіткнулися автомобілі Lexus RX 350 і Volkswagen Touareg. Lexus прийняв удар в бік, врізався в стовп, перекинувся і вилетів на тротуар, де зім'яв пішоходів. За словами очевидців, загинули п'ятеро людей, ще шестеро постраждали.

comments powered by HyperComments