На Харківщині відновлюють стратегічну магістраль на Донбас

Понеділок, 23 жовтня 2017, 14:06
На початку антитерористичної операції саме цією дорогою пройшли тисячі одиниць військової техніки та вантажних автомобілів
На Харківщині відновлюють стратегічну магістраль на Донбас

Як результат, це практично повністю зруйнувало дорогу Чугуїв - Мілове  від кордону з Луганською областю до Харкова, - повідомляє «Справжня Варта».

Голова Куп’янської РДА Микола Ситник: "Найбільш пошкодженими виявилися ділянки в Шевченківському та Чугуївському районах. Щоб дістатися обласного центру, жителям Куп’янщини доводилося витрачати 4 - 4,5 години. Це, перш за все, перешкоджало нормальній роботі «швидких», складно було студентам і жителям району, що їздять до Харкова на роботу. Ми фактично були відрізані від обласного центру. Ми навіть і не сподівалися на те, що дорогу почнуть ремонтувати так швидко, що в такі короткі терміни буде зроблено такі обсяги роботи. Хотів би подякувати за це голові ХОДА Юлії Світличній».

Зараз дорожники працюють на трьох найбільш зруйнованих ділянках.

Основу дорожнього покриття відновлюють біля населеного пункту Грушівка у районі шляхопроводу (ділянка довжиною 4,2 км). Також роботи ведуться на в’їзді до міста Куп’янськ (1,5 км). До ладу приведуть і ділянку від Куп’янська до кордону з Луганською областю: на 12,8 км заплановано капітальний ремонт, на 14,7 км - комплекс робіт з експлуатаційного утримання.

Під час ремонту дороги Чугуїв - Мілове вперше в області був використаний метод холодного ресайклінгу, що передбачає використання залишків наявного дорожнього покриття у будівництві нової дороги.

Як раніше писала «Справжня Варта», Сергій Пляка, перший заступник начальника служби автомобільних доріг, розповів, що на сьогоднішній день була закінчена процедура проведення тендерних торгів та складання договорів з усіх видів ремонту, які були заплановані на цей рік. Останній такий договір був підписаний в понеділок.

«Одна з наших центральних магістралей – це «Київ – Харків – Довжанський» – зараз проводяться роботи на ділянці від Ізюму до кордону з Донецькою областю, – зазначив він, – вже укладено до 9 кілометрів нового покриття із 16 запланованих на цей рік. Робота триває. Не менш важлива магістраль «Чугуїв – Мілове». Ми до кінця цього тижня закінчуємо десятикілометрову ділянку, що поєднує селище Шевченкове та кордон Шевченківського та Чугуївського районів».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments