Пісочин. Як дорожники виконують доручення Світличної/ Фото, Відео

Понеділок, 6 листопада 2017, 11:05
По мосту у Пісочині проходить дорога державного значення Київ – Харків – Довжанський
Пісочин. Як дорожники виконують доручення Світличної/ Фото, Відео

Міст вперше з 1975 року капітально реконструюють, - повідомляє «Справжня Варта».

За словами губернаторки, зараз виконана третина робіт на шляхопроводі в Пісочині.

Голова ХОДА Юлія Світлична: "Деякі елементи зруйновані повністю. Будуємо. Організаційні та технічні питання вирішені. Фінансування забезпечено. Вже виконана третина робіт. Розтягувати не будемо".

За словами Світличної ремонтні роботи на цьому мосту завершать за декілька місяців.

За даними "автодорог", у пікові місяці року цим шляхопроводом проїжджає до 40 тисяч автомобілів на добу. Серйозні дефекти споруди дорожники виявили в 2016 році.

«Службою автомобільних доріг тоді було виконано роботи з демонтажу окремих елементів споруди», - розповідає начальник відділу ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг, штучних споруд та безпеки руху САД у Харківській області Сергій Ковака.

Виявивши дефекти, дорожники звернулися до науковців кафедри мостів, реконструкції та будівельної механіки Харківського національного автомобільно-дорожнього університету. Спеціалісти провели обстеження мосту, та встановили: споруда потребує негайного ремонту.

Реконструкція мосту потребувала суттєвого фінансового ресурсу – 15 млн грн.

«За підтримки голови ХОДА Юлії Світличної цього року розпочалося фінансування цих робіт. Самі роботи тривають з 29 вересня. Поки що ремонтуємо одну половину шляхопроводу, не перекриваючи рух», - відзначив Сергій Ковака.

Дорожники працюють на Пісочинському шляхопроводі у дві зміни, не припиняючи роботу й уночі. Для будівництва залучено 30 спеціалістів. За місяць, що тривають роботи, демонтували тротуарні блоки, перильне та бар’єрне огородження, асфальтобетонне покриття проїзної частини, бетонні поверхні прогонових будов. Виконано роботи з армування та бетонування накладної плити, встановлено новi деформацiйнi шви на правiй половинi cпоруди.

«Плануємо завершити тут роботи протягом тижня та перейти до лівої половини шляхопроводу. Здати його маємо в грудні», - повідомив представник Служби автодоріг.

Після реконструкції міст гарантовано прослужить ще близько 20 років, запевняють науковці ХНАДУ.

«Зараз контролюємо виконання наших рекомендацій. Можу сказати, що хлопці працюють якісно, дотримуються нормативних вимог та проектного рішення», - відзначив старший викладач кафедри мостів, реконструкції та будівельної механіки ХНАДУ Анатолій Лозицький.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments