Діяльність науковців є символом духовної свободи та розвитку особистості - Світлична

Середа, 8 листопада 2017, 11:33
Вони - подвижники, які роблять свій внесок у розвиток вітчизняної та світової науки
Діяльність науковців є символом духовної свободи та розвитку особистості - Світлична

З такими словами губернаторка звернулася англійською до учасників II Конгресу та фестивалю Всесвітньої мережі USERN, - повідомляє «Справжня Варта».

Голова ХОДА Юлія Світлична: «Сьогодні на Харківщині ми відкриваємо SCIENCE WEEK з нагоди Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку. Головними учасниками заходів є науковці - люди творчої праці: від студента та аспіранта до видатного вченого. Їх діяльність є символом духовної свободи та розвитку особистості. Вони -  подвижники, які роблять свій внесок у розвиток вітчизняної та світової науки. Це дні, коли вшановуються наукові традиції, досягнення вчених, якими ми по праву пишаємося і на які покладаємо великі сподівання».

За її словами, Харківська область – це конгломерат вчених зі світовим ім’ям та потужної команди молодих науковців. Тому символічним є той факт, що Тиждень науки на Харківщині стартує  з II Конгресу та фестивалю Всесвітньої мережі USERN.

Як раніше писала «Справжня Варта», до Харкова з‘їдуться провідні вчені світу. І зарубіжні, і українські науковці візьмуть участь у ІІ Міжнародному конгресі та Фестивалі USERN, які проходитимуть в Харкові з 8 по 10 листопада

Заходи конгресу проходитимуть у чотирьох харківських вишах - ХНУ ім. В. Н. Каразіна, НТУ «ХПІ», Харківському національному медичному університеті та Національному фармацевтичному університеті. На базі цих закладів буде створено наукові майданчики, де проходитимуть лекції та дискусії за участю видатних учених.  У рамках конгресу буде проведено ІІІ Міжнародний фестиваль малюнків дітей - пацієнтів різних клінік світу.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments