Наука без меж: до Харкова завітали провідні вчені світу/ Фоторепортаж

Юлія Гуш  |  Середа, 8 листопада 2017, 15:12
Сьогодні відбулося відкриття ІІ Міжнародного конгрессу UZERN, який зібрав на одному майданчику провідних вчених України та світу.
Наука без меж: до Харкова завітали провідні вчені світу/ Фоторепортаж

Конгрес дасть можливість молодим науковцям спілкуватися з провідними вченими світу, які мають значні досягнення в галузі фізичних, формальних, соціальних, біологічних та фізичних наук. Він має не тільки стати поштовхом для розвитку харківських вишів, а й сприяти зміцненню іміджу Харкова як наукового центру України.

«Харковом було виборено проводити цей конгрес, який об’єднує в собі наукову та освітню структури найбільш відомих університетів світу, – розповіла Юлія Світлична, голова ХОДА, – на три дні Харків перетворюється на міжнародний науковий майданчик спілкування для молодих та видатних вчених з різних країн світу. Це представники України, США, Канади, Німеччини, Італії, Великобританії. Це надзвичайно важливо, адже в науки не повинно бути меж. Меж між тими, хто вже має наукові здобутки, і тими, хто їх ще здобуває, меж між країнами, меж між мовами».

Вона підкреслила, що Конгрес об‘єднує людей, які зацікавлені в розвитку науки. Адже на науковому майданчику зібралися як вчені, які мають значні досягнення в певних галузях, лауреати найпрестижніших премій, так і молоді науковці, які тільки стоять на початку цього шляху. За словами губернаторки, цей захід має мотивувати їх долучатися до міжнародних програм та вигравати гранти. Зокрема, сьогодні має відбутися нагородження п‘яти молодих науковців, які вже осягли значних успіхів. Вони отримають нові можливості для розвитку власної наукової діяльності. Світлична висловила сподівання, що наступного року серед них будуть і українські вчені.

«Дуже почесно бути в Харкові, адже він має велику наукову історію, – розповів Німа Резає, президент USERN, – це дуже важливо для світової науки. Хочу зазначити, що Харків має історичний досвід. Він має бути найважливішим науковим містом, оскільки тут є найбільш важливі університети. Я хотів би зазначити, що є проміжок між студентами та провідними науковцям. І цей проміжок потрібно змінювати. UZERS – це наука без меж. Як меж між країнами, так і меж між молодими та провідними науковцями».

Як раніше писала «Справжня Варта», до Харкова з‘їдуться провідні вчені світу. І зарубіжні, і українські науковці візьмуть участь у ІІ Міжнародному конгресі та Фестивалі USERN, які проходитимуть в Харкові з 8 по 10 листопада

Заходи конгресу проходитимуть у чотирьох харківських вишах - ХНУ ім. В. Н. Каразіна, НТУ «ХПІ», Харківському національному медичному університеті та Національному фармацевтичному університеті. На базі цих закладів буде створено наукові майданчики, де проходитимуть лекції та дискусії за участю видатних учених.  У рамках конгресу буде проведено ІІІ Міжнародний фестиваль малюнків дітей - пацієнтів різних клінік світу.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments