Марина Порошенко і Юлія Світлична відкрили у Харкові національний форум, присвячений проблемам інклюзії / Фото

Четвер, 16 листопада 2017, 12:35
Перший національний форум «Вчимося жити разом» проходить сьогодні, 16 листопада, у приміщенні Харківської архітектурної школи.
Марина Порошенко і Юлія Світлична відкрили у Харкові національний форум, присвячений проблемам інклюзії / Фото

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Урочисте відкриття вже відбулося. У ньому взяли участь Перша леді країни Марина Порошенко, губернатор області Юлія Світлична, а також представники Посольства Німеччини, учасники різних громадських організацій. 

Присутнім на форумі вже продемонстрували кінострічку про дітей з особливими потребами. Також з промовими виступили батьки діточок, у яких був діагностований синдром Дауна чи затримка розвитку. 

За словами Марини Порошенко, на сьогодні близько 50 тисяч дітей з особливими потребами в освіті не можуть отримати якісну освіту та соціалізуватися, саме тому розвиток інулюзивної освіти в країні є дуже важливим. 

Перша леді впевнена, що такі діти мають відчувати себе рівними та повноправними членами нашого суспільства, адже це є їхнім невід`ємним правом. 

!Це можливість їхнього подальшого працевлаштування. Це їх шанс мати друзів і товаришів. І я вірю, що вже в близькому майбутньому українське суспільство буде таким, де цінують кожного і яке відкрите для всіх", - сказала Марина Порошенко. 

За її словами, наразі міжнародні експерти та українські освітяни відзначають, що за останні роки в питанні розвитку інклюзивного навчання Україна зробила потужний крок уперед.

У рамках форуму «Вчимося жити разом» пройдуть дискусійні панелі, інтерактивно-консультативна виставка громадських ініціатив та державних проектів, спрямованих на підтримку родин дітей з особливими освітніми потребами, та фінал конкурсу дитячого малюнку «Жити разом — змінювати світ».

comments powered by HyperComments