Візит делегації Ради Європи дасть можливість ознайомитися зі справжньою ситуацією в Україні – Світлична

Вівторок, 21 листопада 2017, 09:52
21 та 22 листопада Україну відвідає керівництво однієї з трьох найвпливовіших інституцій Ради Європи.
Візит делегації Ради Європи дасть можливість ознайомитися зі справжньою ситуацією в Україні – Світлична

За словами Юлії Світличної, Віце-президента Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, під час візиту делегації до Києва відбудуться зустрічі з керівництвом Кабінету міністрів та Верховної Ради України, з Уповноваженим Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим, а також з київською міською владою.

Вона також зазначила, що 22 листопада за участю керівництва Конгресу та його президента Гудрун Мюслера-Торнстрома відбудеться засідання круглого столу під назвою «Зміцнення місцевої та регіональної демократії в Україні». У заході братимуть участь представники національної делегації України в Конгресі, керівництва Асоціації міст України, асоціацій обласних та районних рад і сільських та селищних рад України. До них мають приєднатися представники асоціацій об’єднаних громад.

В межах круглого столу заплановане обговорення низки важливих питань. За словами голови ХОДА, цей захід також надасть можливість керівництву одного з найвпливовіших європейських представницьких органів ознайомитися зі справжнім станом справ в Україні.

Світлична зазначила, що завдяки поїздкам в Україну представники європейських регіонів змінюють на краще власні уявлення  про Україну. Таким прикладом, зокрема,  стало проведення в Харкові засідання Моніторингового комітету Конгресу 27 червня 2017 року.

Як повідомляла «Справжня варта», на Харківщині реалізовуватимуть проекти розвитку за підтримки DESPRO. За словами Світличної, проект «Підтримка децентралізації в Україні» надасть Харківщині можливість долучати ОТГ до участі в грантових програмах

comments powered by HyperComments