Переселенці, які опинились в скрутному становищі, отримають допомогу від Папи

Вівторок, 21 листопада 2017, 17:04
Гуманітарна допомога для переселенців буде надана в межах благодійної акції «Папа для України».
Переселенці, які опинились в скрутному становищі, отримають допомогу від Папи

В Україні вже другий рік діє благодійна місія Папи Римського Франциска, направлена на допомогу людям, які постраждали під час військового конфлікту на Донбасі. Її в першу чергу отримують особи, які проживають неподалік постраждалих територій. Зокрема, за період з вересня 2016 по вересень 2017 року було реалізовано більше 6,5 мільйонів євро допомоги, яку отримало близько півмільйона осіб.

«Наші акценти направлені на те, щоб допомогти людям з харчами, з медикаментами, з лікуванням та одягом, – розповів Едуард Кава, голова Технічного секретаріату акції «Папа для України», – це основні пріоритети, які ми ставимо на даний момент. Щоб відповісти на ті потреби, які є зараз. Це підхід, який ми зараз застосовуємо, він дуже індивідуальний. Ця допомога адресована конкретній особі. Ми хочемо відповісти на всі потреби людини. Щоб вона отримала те, що на даний момент є найбільш необхідним. Щоб вона дійсно відчула цю допомогу. Щоб була почутою, зрозумілою та прийнятою».

За його словами, на сьогоднішній день Католицьку церкву хвилює як ситуація в Україні, так і доля вимушених переселенців. Тому акція «Папа для України» має на меті не тільки надати допомогу постраждалим, а й відродити почуття гідності в тих людях, які опинилися у вкрай тяжких життєвих обставинах.

«Хочемо довести їм, що не все втрачено, що все ще можна змінити, – зазначила Юлія Конотопцева, голова правління БО БФ «Станція Харків», керівниця проекту, – ми будемо допомагати тільки тим людям, які насправді цього потребують. Це не допомога для всіх охочих. Ми це пояснювали і під час нашого першого проекту, і зараз також будемо пояснювати. У зв‘язку з тим, що звернень дуже багато. Люди кожного дня розпитують коли ж ми зможемо розпочати допомагати».

Вона підкреслила, що даний проект направлений насамперед на задоволення найбільш базових потреб. Які на сьогоднішній день залишаються незадоволеними у деяких переселенців. Це в першу чергу продукти харчування, житло, медичні потреби. Загалом, на відповідну допомогу було виділено 250 тисяч євро. Дані кошти будуть направлені на продуктові ваучери, утеплення житла, оплату оренди та комунальних послуг, закупівлю медичних препаратів чи оплату процедур.

comments powered by HyperComments