Більше 30 людей на Харківщині захворіли на гепатит

Субота, 9 грудня 2017, 13:26
Станом на 8 грудня в Харківській області було зафіксовано 31 випадок.
Більше 30 людей на Харківщині захворіли на гепатит

У період з 11 жовтня по 8 грудня селищах Андріївка та Донець Балаклійського району на вірусний гепатит А захворів 31 мешканець. Як повідомляє ГУ Держпродспоживслужби України в Харківській області, серед захворілих було 15 дітей. Однією з основних причин поширення інфекції стала незадовільна якість питної води, в тому числі і в колодязях та природних джерелах.

Як повідомили в прес-службі відомства, населені пункти в недостатньому обсязі забезпечені мережами та спорудами централізованого каналізування. В селищах Балаклійського району незначна кількість житлового фонду та громадської забудови забезпечені централізованим водовідведенням. Також були помічені порушення вимог з герметичності ємностей під час облаштування вигребів та вигрібних вбиральнь. Це все впливає на забруднення води.

Як повідомляла «Справжня варта», з 17 листопада в Харкові тривають цільові заходи «Перевізник-зима». Під час проведення перевірок представники патрульної поліції виявили 58 харківських автобусів мають технічні несправності. Також вони зафіксували 256 правопорушень, які допускали водії громадського транспорту.

comments powered by HyperComments