Світлична домоглася виділення 330 млн. євро на харківське метро

Понеділок, 11 грудня 2017, 12:41
Щойно були підписані Фінансові Угоди щодо подальшого будівництва Харківського метрополітену.
Світлична домоглася виділення 330 млн. євро на харківське метро

Про це губернатор Харківщини Юлія Світлична написала на сторінці у Фейсбуці. 

"Це дозволить збудувати дві станції метрополітену у напрямку аеропорту, нове електродепо, придбати новий рухомий склад у кількості 85 вагонів", - йдеться у повідомленні. 

Із зазначеної суми: 160 мільйонів євро - це ресурси ЄБРР, 160 мільйонів євро - ЄІБ. До 10 мільйонів євро буде виділено з місцевого бюджету.

"Розширення метро дозволить розвантажити наземні артерії міста та значно скоротити час людей у дорозі. Новий рухомий склад дозволить підвищити безпеку та комфорт пасажирів", - підкреслила керівник області.

Реалізація проекту розпочнеться після підписання відповідних угод КП «Харківський метрополітен» та міськрадою.

"Сьогоднішній день чітко продемонстрував довіру до Харківщини. Працюють з тими, кому довіряють, і хто дає результат", - наголосила Юлія Світлична.

Як раніше писала «Справжня Варта», Кабінет міністрів України затвердив поданий Харківською ОДА проект будівництва третьої лінії метрополітену в Харкові від станції «Метробудівників» до станції «Одеська», а також будівництво електродепо «Олексіївське». Цей проект був наданий Харківською міською радою до обласної державної адміністрації та після розгляду і відповідних експертиз поданий Харківською ОДА до Кабінету міністрів.

 

comments powered by HyperComments