Кабмін затвердив поданий Світличною проект будівництва метро до Одеської

Четвер, 20 липня 2017, 12:56
Кабінет міністрів України затвердив поданий Харківською ОДА проект будівництва третьої лінії метрополітену в Харкові від станції «Метробудівників» до станції «Одеська», а також будівництво електродепо «Олексіївське».
Кабмін затвердив поданий Світличною проект будівництва метро до Одеської

Цей проект був наданий Харківською міською радою до обласної державної адміністрації та після розгляду і відповідних експертиз поданий Харківською ОДА до Кабінету міністрів, повідомляє Справжня Варта.

Голова Харківської обласної адміністрації Юлія Світлична звернулася до уряду з пропозицією розглянути це питання якомога швидше, оскільки будівництво метрополітену є одним з пріоритетних напрямів для розвитку Харкова.

На засіданні КМУ, яке відбулося 19 липня, уряд одностайно підтримав проект будівництва Харківського метрополітену.

Цей проект розроблений організацією «Харківметропроект» і схвалений ДП «Укрдержбудекспертиза». Він передбачає будівництво 3,5 км нових тунелів з двома станціями метро. Лінія зможе пропускати 40 пар поїздів та обслуговувати 34 тисячі пасажирів на годину. Загальна кошторисна вартість будівництва становить 4,8 млрд грн.

Нагадаємо, 19 серпня 2016 року в Харкові за участю Президента Петра Порошенка була відкрита 30-та станція метро «Перемога».

Більше новин читайте на сайті Справжня Варта.

 

comments powered by HyperComments