У Харкові відбудеться благодійний аукціон «Святий Миколай – особливим дітям»

Вівторок, 12 грудня 2017, 18:03
Під час заходу будуть зібрані кошти на купівлю медичного автомобілю для Будинку дитини.
У Харкові відбудеться благодійний аукціон «Святий Миколай – особливим дітям»

15 грудня о 15:00 у Premier Palace Hotel Kharkiv відбудеться благодійний аукціон «Святий Миколай – особливим дітям». В якості лотів там будуть представлені художні та декоративні вироби художників-професіоналів. Всі виручені кошти підуть на купівлю медичного автомобілю для Харківського обласного спеціалізованого будинку дитини №1. На даний момент на придбання необхідного транспорту не вистачає 200 тисяч гривень.

«Коли задача стоїть серйозна задача – купити автомобіль на суму більш ніж 800 тисяч гривень – тоді стає зрозуміло, щоб здійснити цю мрію, потрібно об’єднати всіх небайдужих людей, – розповів Роман  Марабян, головний лікар Харківського обласного спеціалізованого будинку дитини №1, – ми на даний момент маємо три автомобілі. І дасть бог, ми купимо ще четвертий. Ми розуміємо, що Будинки дитини стоять трохи осторонь. Там потрібне спеціальне медичне обладнання, потрібні спеціальні автомобілі для «швидкої», для певних серйозних заходів».

За його словами, паралельно буде запущений інтернет-аукціон, де всі охочі зможуть ознайомитися з лотами. В першу чергу це будуть картини, виконані у найрізноманітніших техніках.

«Є молоденька дівчина, якій 17 років, – зазначила Світлана Проценко, директорка школи №11, – є дуже досвідчені та дорослі художники. Є картини для тих, хто полюбляє класичний живопис, класичне мистецтво. І для тих, хто цікавиться сучасним мистецтвом. Тобто, будь-яка людина, будь вона шанувальником чи аматором, може знайти для себе те, що її зацікавить».

Крім того, під час аукціону будуть представлені інші лоти, які свого часу надавалися письменниками, акторами, музикантами чи просто громадськими організаціями. Наприклад, серед них будуть дві футболки з підписами Сергія Жадана, буклет з автографом Ірми Вітовської та унікальна книга з іконами. До організації аукціону долучилися люди, які вже мають досвід у проведенні подібних заходів. Наприклад, там будуть вчителі та учні школи №11, які вже організовували аукціон «Баш на баш».    

«Люди так чи інакше щось віддають, чимось діляться, – розповіла Світлана Проценко, – і не тільки фінансовими ресурсами. Але й своїм співчуттям та співучастю. У нас в школі абсолютно всі знають про аукціон. Хоча це дорослий захід. Але тим не менш, для щасливих, здорових, достатньо забезпечених дітей турбота про тих, кому пощастило менше, про дітей, які нездорові, які бачили чи будуть бачити щось страшне в своєму житті – це також один з пріоритетних волонтерських напрямків. Для нас це пріоритет виховання».

comments powered by HyperComments