Молоді та жителям сіл завдяки обласній програмі буде легше придбати житло у наступному році

Понеділок, 18 грудня 2017, 15:01
У наступному році в Харківській області буде діяти універсальна житлова програма.
Молоді та жителям сіл завдяки обласній програмі буде легше придбати житло у наступному році

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

Програму фінансуватиме обласний бюджет Харківщини. Пільговики, у першу чергу - молодь і жителі сіл - зможуть розраховувати на допомогу області.

Також продовжать діяти програми щодо будівництва і придбання житла, розраховані на учасників АТО. Мова йде саме про житло.

«Зараз розробляється нова універсальна житлова програма, яка об'єднає всіх пільговиків. Це буде пілотний проект. Ми активно працюємо з Мінрегіоном та Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву. На дві житлові програми тільки з обласного бюджету буде виділено понад 20 млн грн. Також будуть залучатися і кошти держбюджету, міста Харків та місцевих бюджетів», - сказав заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

За даними директора Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайла Рабіновича, за підсумками 2017 року на території області (за плановими показниками) введуть в експлуатацію 480 тис. кв. м житла (360 тис. кв. м - багатоквартирних будинків і 120 тис. кв. м - індивідуального житла). Це на 18% більше, ніж у 2016 році.

comments powered by HyperComments