Харківський центр реінтеграції бездомних реконструюють

Неділя, 14 січня 2018, 17:11
У Харківському міському центрі реінтеграції бездомних громадян (вул. Миру, 102) триває капітальний ремонт.
Харківський центр реінтеграції бездомних реконструюють

Про це повідомляє прес-служба міськради.

Торік там відремонтували приміщення для приймального відділення. За рахунок коштів міського бюджету замінили всі мережі, обладнали кабінет для медичного обстеження, душову кімнату, місце для очікування. Зараз роботи тривають, і центр закритий на реконструкцію.

Як повідомив директор центру Олексій Сорокін, в рамках спільного проекту міської влади і німецької компанії «GIZ» проводяться роботи з утеплення фасаду будівлі, покрівлі, заміні вікон, електропроводки, сантехніки, а також ремонт житлових кімнат, підсобних приміщень. Будівельники відновлюють туалетні та душові кімнати, ремонтують коридори. Оновлений центр буде розрахований на 100 чоловік. Реконструкцію планують завершити в лютому.

«Громадяни, які вийшли з місць позбавлення волі, зможуть тут жити до шести місяців - на час адаптації. Бездомні люди зможуть перебувати у центрі щодня, без обмеження терміну перебування в нічний час - з шостої вечора до дев'ятої ранку. Послуги надаватимуться безкоштовно», - повідомив Олексій Сорокін.

Зазначимо, що зараз філія міського центру реінтеграції створена у Територіальному центрі соціального обслуговування Московського району. Філія розрахована на 30 осіб. Там працюють медсестра, соціальні працівники та паспортист. При бажанні людині можуть допомогти знайти роботу. 

comments powered by HyperComments