Створення центру 3D-систем у харківському виші - один з важливих кроків на шляху розвитку вітчизняної науки, - Світлична

Вівторок, 16 січня 2018, 12:10
У Харкові на базі НТУ «ХПІ» відкрили сучасну лабораторію 3D-систем.
Створення центру 3D-систем у харківському виші - один з важливих кроків на шляху розвитку вітчизняної науки, - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Центр включає до себе одразу декілька підрозділів. Це і лабораторія для моделювання 3D, і лабораторія, де безпосередньо розташовані 3D-принтери, і лабораторія, де є сучасні засобі для вимірювання.  Нове обладнання дає можливість вирішити сучасні проблеми машинобудування щодо зменшення терміну технічної підготовки нової продукції у 2-4 рази, знизити собівартість продукції, особливо при малосерійному або одиночному виробництві, у 2-3 рази, суттєво підвищити конкурентоздатність виробництва та здійснити крізне використання комп’ютерних технологій та інтеграції з системами САПР. Вартість обладнання склала понад 10 млн грн.

Обладнання, яке закупили для центру, обійшлося у 10 мільйонів гривень.

За словами губернатора Харківщини Юлії Світличної, відкриття цього унікального закладу у виші Харкова сприятиме розвиткові вітчизняної науки, що цілком відповідає завданню Президента України щодо виведення її на міжнародний рівень. 

"Відкриття потужної лабораторії в політехнічному університеті дозволить проводити науково-дослідні роботи на новому технологічному рівні та готувати кваліфікованих фахівців у метрології, які дуже потрібні нашій промисловості. Адже одне з першочергових завдань, які ставить Президент Петро Порошенко, - вивести на належний рівень українську науку, створити для наших вчених умови, які відповідають світовим стандартам. Сучасний світ неможливий без сучасних технологій", - сказала Юлія Світлична.

Протягом останніх двох років у Харківській області ведеться активна робота зі зміцнення науково-технічної бази навчальних закладів. Зокрема, було створено новий астрономічний корпус у Каразінському університеті, відкрито лабораторію інформаційних систем в університеті залізничного транспорту, навчально-бібліотечний корпус в юридичному університеті тощо.

Нагадаємо, нещодавно Юлія Світлична привітала молодих харківських вчених з визнанням на державному рівні та побажала натхнення та успіхів у подальшій науковій роботі.

comments powered by HyperComments