Більшість посівів озимих Харківщини знаходяться в хорошому стані

Середа, 31 січня 2018, 09:39
За словами заступника голови ХОДА Марка Беккера, під час посівної кампанії минулого року в структуру посівних площ Харківщини були внесені зміни.
Більшість посівів озимих Харківщини знаходяться в хорошому стані

В межах цих змін озимий клин збільшили на 7%. За словами Бекера, на сьогоднішній день він перебуває в нормальному стані. В осінній період зерно довго перебувало в непророслому стані. Але жовтневі дощі та відносно тепла погода в листопаді та грудні посприяли проростанню і вегетації озимих. Тому порушення ростових процесів було несуттєвим. Всі посіви на даний момент знаходяться в життєвому стані.

20% озимих знаходяться в хорошому стані, 50%  –  у задовільному. На 30% перепадають  слабкі та зріджені сходи. За словами Бекера, на сьогоднішній день посівам не вистачає вологи. Проте її нестачу частково компенсував сніг, який випав цього місяця. Крім того, підвищення температури не завдало впливу на посіви.

Також Бекер наголосив на тому, що під час весняних польових робіт аграрії мають складати агротехнічні паспорти полів. Вони покажуть наявність мінеральних речовин у ґрунті , а також зможуть дати можливість раціонально удобрювати ґрунти.  

comments powered by HyperComments