У прикордонному Золочівському районі Харківщини зростає патріотична молодь

Вівторок, 6 березня 2018, 15:17
На виконання Указу Президента від 13.10.2015 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки» в Золочівському районі проводиться робота з національно-патріотичного виховання молоді.
У прикордонному Золочівському районі Харківщини зростає патріотична молодь

Про це під час засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при ХОДА повідомив заступник голови Золочівської районної державної адміністрації Ігор Шмітько.

Він розповів, що в районі зареєстрована та активно працює ГО з національно-патріотичного та фізкультурно-оздоровчого спрямування молоді «СОФІМС», активно працює базовий районний дитячий та молодіжний осередок з військово-патріотичного виховання молоді «Джура» при КЗ «Золочівська загальноосвітня школа №2», представники якого стали фіналістами обласної дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл». Представники району приймали участь в усіх Всеукраїнських семінарах – тренінгах для тренерів-вихователів із організації національно-патріотичних ігор для молоді. У всіх навчальних закладах оформлені куточки державної символіки, де учні мають змогу  ознайомитися з державними символами України – Гербом, Прапором, Гімном. Класними керівниками та класоводами під час проведення класних годин, тематичних заходів виховується повага до державної символіки.

Він повідомив, що протягом 2016-2017 навчального року в районі діяла програма «Марафон спілкування». Учні закладів освіти ділилися своїми баченнями учня-патріота. Важливим фактором патріотичного виховання дітей та учнівської молоді є шкільні музеї та музейні експозиції. Зібрані матеріали про відомих земляків, про випускників і вчителів школи-учасників Другої світової війни, учасників бойових дій на території інших держав. В лютому кожного року проводяться виховні години на тему «Зростаймо патріотами!» та заходи щодо вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні. Щороку на базі Золочівського будинку дитячої та юнацької творчості проходять історико-краєзнавчі конференції «Без права на забуття» за напрямами: «Друга світова війна в долях моїх земляків», «Історія села», «Герої сьогодення», «Звичаї та обряди мого роду» за участі представників районної державної адміністрації, районного військового комісаріату, ветерани Другої світової війни, герої Чорнобиля, воїни АТО, учнівська молодь району – активісти пошуково-краєзнавчої роботи.

"Молодь Золочівщини – активісти громадської організації «СОФІМС» прийняли участь у триденній Всеукраїнській акції «Покрова Героїв», яка проходила за ініціативи Міністерства молоді та спорту України у співпраці з Управлінням у справах молоді та спорту ХОДА та була спрямована на налагодження співпраці між органами державно влади, місцевого самоврядування, громадськими організаціями з питань національно-патріотиного виховання молоді", - сказав Ігор Шмітько.

Доповідач наголосив, що в районі постійно проходять спортивно-масові заходи з різних видів спорту, присвячені пам’яті видатних людей Золочівщини, одним з яких став турнір в пам'ять про загиблого в АТО прикордонника Миколи Постольного. В бібліотечних закладах району з метою вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні проведені години пам’яті «Сльозою омивається душа», оформлені книжкові виставки, бібліотечними працівниками для дітей та молоді в загальноосвітніх закладах району проводяться заходи з національно-патріотичного виховання. В районному історико-краєзнавчому музеї представлена виставка-реквієм «У їхніх серцях жила Україна» та оформлено стенд пам’яті «Зима, що нас змінила», в закладах клубного типу проведені тематичні концерти до Дня захисника України.

Під час засідання голова координаційної ради Анатолій Бабічев нагадав, що саме 27 лютого 2014 року спецпідрозділи ГРУ Росії зайняли приміщення ВР і Ради міністрів Криму. Того ж дня ВР Криму оголошує про проведення на півострові референдуму про приєднання до Росії. Анатолій Бабічев запросив всіх учасників координаційної ради вшанувати пам'ять героїв загиблих під час боротьби за незалежність України хвилиною мовчання.

comments powered by HyperComments