На Харківщині з'явиться сучасна музична школа для дітей

Субота, 14 квітня 2018, 12:08
Реконструкція музичної школи в Золочеві стартував у листопаді 2017 року.
На Харківщині з'явиться сучасна музична школа для дітей

Приміщення школи потребувало ремонтних робіт вже багато років - поганий стан даху та підлоги, в малих класах була відсутня звукоізоляція, а дерев'яні конструкції часто не відповідали протипожежним нормам. На сьогоднішній день була демонтована стара покрівля, система опалення та водопостачання, було відбито штукатурку і плитку. Відбулося посилення дверних та віконних прорізів, були стягнуті та посилені цегляні стіни, улаштований монолітний пояс. Також перекрили металеві банки та встановили дерев’яні конструкції покрівлі. 

Музичну школу відвідують 120 учнів, там працює 11 вчителів. Викладають вони гру на гітарі,  фортепіано, баяні, акордеоні. Після проведення реконструкції мають з'явитися додаткові класи з  сольного співу і театрального мистецтва. Під час ремонтних робіт школа закрита не буде. За словами директорки школи Наталії Кучеренко, що на даний момент класи частково знаходяться в Будинку культури, також є можливість проводити заняття у двох звичайних школах.  

За словами голови ХОДА Юлії Світличної, така масштабна робота розпочалася завдяки тому, що громада була зацікавлена та згуртована. Влада підтримала бажання батьків надати їм дітям нову музичну школу. Для цього були виділені державні кошти та повноваження. Зокрема, губернаторка наголосила на тому, що відреставрована будівля буде призначена виключно для школи. Жодної здачі в оренду там більше не буде.  

Як зазначив голова Золочівської РДА Ігор Гурін, цей проект унікальний тим, що реконструкція проводиться не без діалогу з батьками самих школярів, які там навчаються.  Зокрема, він підкреслив, що оновлена школа буде ще й сучасною та особливою. До цього проводились дебати з батьками, а на даний момент вони здійснюють контроль за реконструкцією. За словами Гуріна, це все є результатом децентралізації. Це дозволяє громаді вирішувати, на що потрібно спрямувати кошти з бюджету.  

Нагадаємо, що в Золочеві зараз ремонтують будівлю, де проживають родини переселенців. Після проведення робіт там буде проживати 100 осіб. Деякі переселенці не мають достатньо грошей для купівлі чи оренди житла, тому потребують відповідної допомогию  

 

comments powered by HyperComments