3G смартфон в Україні: як обрати

Середа, 19 серпня 2015, 10:05
В Україну прийшов 3G-інтернет, і тепер купувати пристрої, які не підтримуватимуть новий формат зв'язку, не має сенсу. Як же обрати собі смартфон, щоб користуватися 3G?
смартфони для 3G

Стандарт UMTS

Купуючи смартфон або планшет для використання мережі 3G, уважно вивчите інструкцію і опис пристрою, навіть якщо ,будь-які технічні описи вам незрозумілі. Шукати на коробці треба позначку, яка підтверджує сумісність із стандартом UMTS (WCDMA 2100) і протоколами HSPA або HSDPA.

HSPA відкриває для користувачів швидкість 42,2 Мбіт/с, а в HSDPA - всього 21 Мбіт/с. Хоча варто враховувати, що на ділі дані передаватимуться з меншою швидкістю. Але і 2-3 Мбіт/с відкриють для вас світ швидкісного інтернету.

Батарея

Ми вже писали про те, що 3G саджає батарею пристрою набагато швидше, тому, купуючи смартфон для активного користування інтернетом, звертайте увагу на те, щоб батарея пристрою була максимально місткою.

Крім того, не забувайте відключати 3G, коли ви ним не користуєтеся, це дозволить вам заощадити заряд. Якщо у вас безлімітний пакет, то у вас «з'їдатиметься» більше заряду, оскільки швидкість передачі даних досить висока, викачуються файли, дивляться відео, слухають онлайн-музику.

Двосімкові смартфони

І ще одно, про що слід знати: популярні зараз девайси з двома сім-картами, за рідкісним винятком, підтримують високошвидкісний інтернет 3G тільки на тій сім-карті, яка встановлена в перший слот! Вибираючи, картку якого з українських операторів вставити в такий слот, можна скористатися утилітою СПІД-тест і вибрати того, чия швидкість виявиться вищою! Але, пам'ятайте, що СПІД-тест апетитно їсть трафік!

Покупки за межами України

Вітчизняні мобільні оператори, мережі третього покоління, що розгортають сьогодні, вибрали європейський стандарт зв'язку WCDMA - 2100. Це означає, що користуватися швидкісним мобільним інтернетом можуть тільки ті абоненти, облаштування яких підтримують цей стандарт. І нехай WCDMA один з найпоширених стандартів у світі, - не усі девайси відповідають його вимогам. Особливо ретельно слід  все перевірити тим українцям, які вирішили придбати смартфон або планшет в іноземних торговельних точках у тому числі в мережі ( адже повернути пристрій продавцеві буде складно).

«Якісний 3G» - спецпроект «Справжньої Варти» і українського оператора телекомунікацій «Київстар», послугами зв'язку якого користується більше 26 млн абонентів.

comments powered by HyperComments