Правоохоронці "накрили" підприємство, на якому виявлено майже 200 куб. м незаконно вирубаної деревини/ Фото

Четвер, 22 грудня 2016, 09:17
Посадовці лісгоспів області у змові з суб'єктами господарювання у лісопереробній галузі незаконно заволоділи деревиною, - вважають прокурори
Правоохоронці "накрили" підприємство, на якому виявлено майже 200 куб. м незаконно вирубаної деревини/ Фото

Прокуратура області спільно зі слідчими ГУ НП в області та УЗЕ в області ДЗЕ НП України виявили майже 200 куб. м незаконно вирубаної деревини.

Як розповів  начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, під час проведення санкціонованих судом обшуків на одному із лісопереробних підприємств Харкова виявлено близько 20 куб. м дубу, 70 куб. м сосни та 100 куб. м пиломатеріалу.

На більшості лісопродукції відсутні бирки, які б підтвердили її законне походження, а наявні - не відповідають  сорту та породі дерева. Ліс завезли на підприємство кількома вантажівками напередодні.
За попередньою інформацією, при здійсненні порубки лісу посадовці лісгоспів області у змові з суб'єктами господарювання у лісопереробній галузі незаконно заволоділи деревиною.
Виявлену лісгосппродукцію вилучено, готується клопотання про накладення на неї арешту, перевіряється її походження.
Досудове розслідування проводиться за ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу).
Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
Раніше про створення робочої групи обласної ради було заявлено під час круглому столі «Боротьба із незаконною вирубкою лісів Харківської області: перспективи та шляхи вирішення». Також депутати Харківської обласної ради попросили парламент прискорити розгляд законів щодо охорони лісу та збільшити відповідальність за це.
 
comments powered by HyperComments