Правоохоронці затримали юриста міськради на "хабарі" - ЗМІ

Вівторок, 10 січня 2017, 11:07
Обшук у міськраді, про який зранку повідомила прокуратура, пов'язаний з затриманням юриста, якого підозрюють у скоєнні злочина, передбачуваного ст. 368 Кримінального кодексу україни (хабар).
Правоохоронці затримали юриста міськради на "хабарі" - ЗМІ

Про це повідомаляє «Depo.Харків» з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

Так, за версією видання, справа пов'язана з тим, що один із співробітників вимагав хабар за продовження строку оренди приміщень. Після відповідного судового рішення представники міськради та виконавчої служби висловили вимогу до підприємців звільнити орендовані раніше приміщення в центр міста. Підприємці повідомили, що мають намір продовжувати знімати приміщення. У свою чергу, представники міськради дали їм контакт начебто юриста, який повинен вирішити питання оренди в юридичній площині.

Коли підприємці зв'язалися з цією особою, то вона запропонувала заплатити певну суму грошей для вирішення цього питання. До правоохоронців звернувся один з підприємців. "Юриста" затримали при отриманні грошей.

Згідно з офіційною версією, яку озвучила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик, слідчі дії в Харківській міськраді проводять місцева прокуратура та управління захисту економіки. 

Директор Департаменту у справах інформації та связам з громадськістю Юрій Сидоренко у коментарі SQ зазначив, що, на жаль, слідчі дії в цьому департаменті стають традиційними. "Це складно назвати обшуками навіть з натяжкою", - відзначив він. За словами Юрія Сидоренка, немає підстав для дискредитації міськради.

comments powered by HyperComments