Зрубав 15 сосен нібито для опалення будинку/ Фото

Субота, 28 січня 2017, 05:55
Завдав лісовому господарству шкоду на суму більше 18 тисяч гривень
Зрубав 15 сосен нібито для опалення будинку/ Фото

До правоохоронців звернувся 36-річний лісник, який розповів, що невідома особа біля району «Кисляківка» міста Вовчанська скоїла незаконну порубку 15 соснових дерев.

На місце виїхала слідчо-оперативна група. Факт порубки дерев підтвердився. В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейськими був затриманий підозрюваний. Ним виявився 40-річний місцевий житель.

Зловмисник пояснив, що в нього вдома пічне опалення і дерева збирався використати для опалення будинку. Щоб ніхто нічого не запідозрив та не почув звуки бензопили, чоловік зайшов подалі від населеного пункту.

Своїми діями громадянин завдав лісовому господарству шкоду на суму більше 18 тисяч гривень. Слідчим Вовчанського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ст.246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України, що карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до 3-х років, або позбавленням волі на той самий строк.

Раніше Харківська місцева прокуратура №6 повідомила про підозру за фактом незаконної порубки дерев (ст. 246 КК України) двом мешканцям області.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Андрія Яковлева, восени 2016 року чоловіки (28 та 32 роки), не маючи на це необхідних дозволів, спиляли бензопилою майже 70 дубів та кленів на території Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва. Загальна сума завданих збитків перевищує 120 тис. грн.

comments powered by HyperComments