Наркоманські новини: харківські пінкертони «перекрили кисень»

Яша Томський  |  П'ятниця, 3 лютого 2017, 01:02
Правоохоронці викрили 43-річну жінку, яка постачала метадон з Дніпропетровської та Полтавської областей до Харкова.
Наркоманські новини: харківські пінкертони «перекрили кисень»

На посту в селищі Пісочин Харківської області оперативники затримали громадянку. Жінка ховала наркоту в нижній білизні. Вилучено 18 грамів важкого синтетичного засобу – метадону. Встановлено, що мешканка Дніпропетровської області робила в різних місцях Харкова закладки наркотиків вагою 0,25 грамів. Координати жінка нотувала у блокнот і після «перегону бабла на тринку» повідомляла місця bookmarks покупцям. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Жінку затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Відносно підозрюваної обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. А взагалі громадянка може «загриміти» на 4-8 років.

Нарковмісні речовини виявили за місцем мешкання 46-річної жінки працівники Балаклійського відділу поліції. В ході санкціонованого обшуку поліцейські вилучили близько 4,5 літрів речовини коричневого кольору, зовні схожої на опій екстракційний, а також висушені рослини коноплі та посуд для приготування наркотиків. Вилучене скероване на експертизу. Жінка вже давно «на гачку» – має кілька «ходок» за аналогічні злочини. Майже все життя вона наркоманить і аморалить, не маючи ані сім'ї, ані роботи. «Галічку» вона зберігала, як каже, для власного споживання. За це, згідно відповідної статті Кримінального кодексу України, жінці «світить» до 3-х років.

Суто для власного споживання виготовляв «гидоту» й інший «пижик» із селища Буди, у домівці котрого поліціянти влаштували «шмон». Під час санкціонованого обшуку знайши півтора літри опію та 10 «широк». Все вилучене забрали експерти. А наркоману, скоріш за все, доведеться «чалитися на критій» роки з три.

 

comments powered by HyperComments