Затримано вбивцю з Москалівки/ Фото ВІДЕО. Подробиці від прокуратури

Вівторок, 7 лютого 2017, 11:07
Пристрелив людину на зупинці. Тричі вистрелив
Затримано вбивцю з Москалівки/ Фото ВІДЕО. Подробиці від прокуратури

Подія сталася 15 грудня 2016 року на вулиці Москалівській невідомий під час словесного конфлікту вистрілив у 28-річного чоловіка. Від отриманих травм постраждалий помер у «швидкій».

Викрили 39-річного зловмисника працівники карного розшуку та Новобаварського відділу поліції.

- Робота над розкриттям тяжкого злочину тривала постійно. В результаті чітких та скоординованих дій правоохоронці вийшли на слід 39-річного чоловіка та затримали його у Києві, - розповів начальник Новобаварського ВП Артем Заворін. - За місцем його мешкання у Харкові проведено обшук та вилучено корпус гранати "Ф-1", запал, наркотичні засоби.

Чоловіка поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчими відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 309 (незаконне зберігання наркотичних засобів) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання за цими статтями передбачає до 15 років позбавлення волі.

Жовтневий районний суд м. Харкова підтримав позицію Харківської місцевої прокуратури №2 та обрав для 39-річного зловмисника запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Владислав Грюк, зловмиснику оголошено про підозру за фактом умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України). "Вбивство сталося 15 грудня 2016 року. На автобусній зупинці по вул. Москалівській зловмисник посварився з раніше йому не знайомим 29-річним харків'янином. Щоб довести свою правоту підозрюваний дістав з кобури на поясі вогнепальну зброю та тричі вистрелив у чоловіка. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер у машині швидкої медичної допомоги", - пояснив В. Грюк.

Зловмисник, щоби уникнути відповідальності за скоєний злочин, виїхав за межі м. Харкова. Його оголосили у розшук. За допомогою співробітників управління карного розшуку ГУНП в Харківській області та Дарницького УП ГУНП в м. Києві чоловіка затримали у столиці.

Нагадаємо, що застосування зброї під час таких конфліктів - не єдиний випадок у Харкові. 21 січня близько 17-ї години, патрульним надійшло повідомлення про конфлікт на тролейбусній зупинці за адресою проспект Олександрівський, 75.

У одного із учасників конфлікту - 57-річного чоловіка - патрульні виявили предмет схожий на пневматичний револьвер "Флобер". Обидва громадяни знаходилися з явними ознаками алкогольного сп`яніння.

Як з`ясували патрульні поліцейські, під час конфлікту між чоловіками, один із учасників здійснив постріл в іншого громадянина із предмету, схожого на пневматичний револьвер.

comments powered by HyperComments