Конфлікт з використанням зброї на Олексіївці: загрози життю пораненому бійцю немає/ Доповнено 10.02

Субота, 18 лютого 2017, 09:03
"Донбас" відхрестився від Іспанця, який поранив представника "Східного Корпусу"
Конфлікт з використанням зброї на Олексіївці: загрози життю пораненому бійцю немає/ Доповнено 10.02

"Ігоря прооперовано, загроз життя на цей момент немає", - повідомили "Спражній Варті" у ГО "Східний Корпус" про стан здоров'я Ігоря Пушкарьова, водія роти "Східного корпусу".

"Його оперували всю ніч і лише під ранок перевели в реанімацію. Стан важкий - пострілом пошкоджена печінка і стегнова артерія", - повідомив директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко з приводу потерпілого в перестрілці на Олексіївці.

В той же час дані "Справжньої Варти" про те, що Олег Черкашин, який вистрілив в Пушкарьова, за даними поліції,  мисливської рушниці, не служить у батальоні "Донбас", підтвердили у самому батальоні.

"Зазначений у публікаціях боєць з позивним "Іспанець" дійсно служил в батальйоні НГУ Донбас, навесні 2016 року демобілізувався і більше ніякого відношення до служби в "Донбасі", а тим більше к Блокаді торгівлі з окупантами не має", - повідомляється на ФБ-сторінці  Внутрішнього Корпусу батальйону Донбас.

За словами донбасівців, Черкашин після демобілізації "Іспанець" працював в якійсь харківської охоронній фірмі.

Суттєва деталь: батальонці не спростовують і не підтверджують причетність Євгена Мураєва, опозиційного народного депутата-харків'янина, до організації цього конфлікту.

"Заяви про Мураєва як організатора цього інциденту не спростовуємо і не підтверджуємо - поки що просто не маємо інформації. Однак, знаючи цинізм влади, не виключено, що це може виявитися спланованою провокацією з метою дискредитації доброго імені бійців та ветеранів Донбасу", - .повідомляється на сторінці  ВК Батальону Донбас.

В той же час про можливу причетність саме Мураєва до нічного інциденту заявив Олег Ширяєв, голова ГО "Східний Корпус".

Нагадаємо, що вчора, в ніч з 17 на 18 лютого під час конфлікту на Олексіївці один з представників "камуфляжніков", а саме екс-боєць батальйону "Донбас" Олег Черкашин вистрілив в Ігоря Пушкарьова, водія роти "Східного корпусу". Пушкарьов госпіталізований. Поліція назвала хуліганством стрілянину на Олексіївці, у якій задіяні представники "Донбасу" і "Східного корпусу".

comments powered by HyperComments