Німеччина не має відношення до загибелі у Харкові хлопчика-переселенця

Вівторок, 7 березня 2017, 14:29
Німецька організація GIZ повідомила консула, що футбольні ворота, які придавили підлітка, було збудовано без її участі
Німеччина не має відношення до загибелі у Харкові хлопчика-переселенця

Таку заяву зробив Генеральний консул Німеччини в Донецьку (офіс в Дніпрі) Вольфганг Мьоссінгер сьогодні у Харкові за інформацією, яку він отримав від GIZ.

"Сам дитячий майданчик, де стався нещасний випадок, був побудований в 2015 році за дорученням організації GIZ /Німецьке товариство міжнародного співробітництва/. Після завершення будівництва в грудні 2015 року майданчик перейшов у власність комунального підприємства, яке займається модульним містечком в Харкові. Футбольні ворота були встановлені комунальним підприємством уже в подальшому", - повідомив журналістам консул.

Він уточнив, що "майданчик перейшов у власність комунального підприємства 2015 року без воріт. Ворота були побудовані тільки потім, під відповідальність комунального підприємства. Це підприємство, яке зараз займається адміністрацією містечка".

Але яке саме комунальне підприємство мається на увазі, консул відповісти не зміг.

Нагадаємо, що раніше заступник Харківського міського голови Світлана  Горбунова-Рубан зазначила: «Цей майданчик - подарунок від німецької організації для переселенців з модульного містечка. Буде проведена технічна експертиза, будуть перевірятися документи і підрядник, який встановлював цей майданчик. Це київська фірма, яку вибрали самі німці. Чи правильно стояли ворота, повинні вони бути закріплені чи ні, - на ці питання відповість слідство».

У ГУНП заявили, що кримінальне провадження було відкрите за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (убивство), ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).  Правоохоронці вилучати документацію для встановлення підприємства-підрядника та осіб робітників. Встановлено, що від пориву вітру ворота відірвалися та вдарили 14-річного хлопчика, який стояв на відстані близько 2-х метрів, по голові. Ворота були зварені в єдину конструкцію та не закріплені на футбольному майданчику.

Інформація про подію, що сталася на проспекті Льва Ландау, надійшла 5 березня о 16:10 до Слобідського відділу поліції.

 

comments powered by HyperComments