НАБУ проводить обшуки в трьох областях

Субота, 11 березня 2017, 00:49
Національне антикорупційне бюро проводить обшуки в управліннях Державної фіскальної служби в Харківській, Полтавській і Дніпропетровській областях.
НАБУ проводить обшуки в трьох областях

Про це повідомила начальник прес-служби НАБУ Дарина Манжура: «Ми підтверджуємо, що проводяться обшуки в управліннях Державнї фіскальної служби в Харківській, Полтавській і Дніпропетровській областях».

За інформацією НАБУ, обшуки почалися в п'ятницю і проводяться в рамках розслідування «газової справи» депутата Верховної Ради Олександра Онищенка (група «Воля народу»).

Нагадаємо, 16 березня 2016 року Національні антикорупційне бюро України провело обшук в офісі народного депутата Олександра Онищенка. У НАБУ відзначили, що обшуки були проведені в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем при реалізації природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ВАТ «Укргазвидобування». 15 червня офісі Онищенка НАБУ провело повторний обшук. Після цього в Генпрокуратуру надійшло подання НАБУ про зняття недоторканності з Онищенка. А директор НАБУ Артем Ситник і глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявили про причетність нардепа до розкрадань на суму 1 млрд 600 тисяч грн.

16 червня Генпрокурор України Юрій Луценко підготував до Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Онищенка. 5 липня Рада дала згоду на затримання і арешт нардепа. Сам підозрюваний нещодавно заявляв, що знаходиться у Великобританії і вже подав прохання про надання йому політичного притулку. 1 грудня 2016 року СБУ заявила, що підозрює побіжного нардепа Онищенка у державній зраді. За даними українських спецслужб, Онищенко отримав паспорт громадянина РФ і в обмін погодився на співпрацю з російською владою для певної дестабілізації ситуації в Україні. Того ж дня Онищенко заявив, що передав компромат на президента України Петра Порошенка спецслужбам США.

до чого тут фіскальна служба? А от до чого. Співробітники НАБУ і САП вручили підозру голові ДФС Роману Насірову у вчиненні кримінального правопорушення. Затримання Насірова проходило в лікарні «Феофанія». Лікарі на початку не дозволяли правоохоронцям вручити підозру Насірову – у глави ДФС нібито діагностували інфаркт. Антикорупційна прокуратура підозрює Насірова в нанесенні державі 2 млрд грн збитків: він приймав рішення, які допомагали Онищенку втілити в життя корупційні схеми.

 

comments powered by HyperComments