"Ютюб-терориста" Екозянца судитимуть заочно

Понеділок, 13 березня 2017, 15:09
Він анонсував вибухи на Харківщині
"Ютюб-терориста" Екозянца судитимуть заочно

Справу т.з. спікера т.з. "харківських партизан" Філіпа Екозянца направлено до Київського районного суду м. Харкова.

Прокуратура звинувачує його в тому, що він у 2014-2015 роках розміщав на різних каналах Ютуба повідомлення з погрозами в бік керівництва України та анонсами вибухів на території Харкова та області.

У своїх відеозверненнях підозрюваний неодноразово виступав за насильницьку зміну влади та створення незаконного псевдодержавного утворення – так званої "Новоросії".Так, у одному з квітневих відеозаписів (2015 р.) він погрожував розправою Президенту України, Міністру внутрішніх справ, голові СБУ та одному з народних депутатів України.

Зокрема, у своєму "терміновому інформаційному повідомленні координаційного штабу "харківських партизан" він розповів: "Мы сделаем так, чтобы вы даже думать боялись находиться на нашей земле, чтобы вы боялись даже из дому выходить, теперь земля начнёт гореть у вас под ногами".

При цьому підозрюваний закликав представників проросійських груп до скоєння протиправних дій стосовно зазначених громадських діячів.

Оскільки чоловік знаходиться у розшуку, переховується від органів слідства та суду, постійно перебуває на території Російської Федерації, де продовжує свою протиправну діяльність антиукраїнської направленості, прокуратура звернулася до суду з клопотанням дозволити провести спеціальне заочне досудове розслідування.

Раніше прокуратура почала спеціальне "заочне" розслідування щодо харківського сепаратиста Долгова. Прибічник створення так званої "Новоросії"свого часу був звільнений під заставу у 364 тис. грн., втік і зараз перебуває у розшуку.

 

 

 

 

 

 

 

comments powered by HyperComments