Двоє поліцейських, які у 2016 році обікрали померлого, досі не відсторонені від посад

Понеділок, 27 березня 2017, 09:32
Старший сержант та старший лейтенант поліції одного з райвідділів витягли з карману померлого чоловіка ключі від квартири та обікрали помешкання
Двоє поліцейських, які у 2016 році обікрали померлого, досі не відсторонені від посад

У грудні 2016 року поліцейські приїхали за викликом до квартири, де власною смертю помер 79-річний чоловік. Скориставшись тим, що рідні дідуся знаходяться у пригніченому стані та не слідкують за сторонніми у квартирі, поліцейські витягли із верхнього одягу померлого ключі від його квартири та мобільний телефон.

Того ж дня правоохоронці прийшли до квартири померлого і вкрали телевізор, 800 грн. та ключі від автомобіля Рено.Трохи згодом, старший сержант викрав і автівку разом із документами.

Старшому сержанту оголошено підозру за ч. 1, 3 ст. 185, ч. 1 ст. 357, ч. 1 ст. 289 КК України (крадіжка за попередньою змовою групою осіб,  поєднана із проникнення до житла, викрадення та привласнення офіційних документів, незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене із проникненням до приміщення).

Старшому лейтенанту інкримінують вчинення крадіжки, поєднаної з проникненням до житла (ч. 3 ст. 185 КК України.

Як повідомили у прокуратурі, на даний час вирішується питання щодо відсторонення поліцейських від займаних посад.

Раніше "Cправжня Варта" писала, як телефонні шахраї ошукали 25 харківських сімей.

Одного з них Московський районний суд м. Харкова визнав винним 33-річного харків'янина у закінченому замаху на заволодіння та заволодінні чужим майном за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 190  КК України). Другий переховуватися від суду. Він оголошений у розшук

Протягом серпня-жовтня 2014 року двоє раніше судимих за корисливі злочини чоловіків  виманили у довірливих харків'ян понад 160 тис. грн. та 8 тис. доларів США.

Шахраї телефонували на випадкові номери і повідомляли тому, хто взяв слухавку, що їх син або онук нібито затримані працівниками міліції. Для їх "звільнення" вимагали гроші.

Також банда в балаклавах пограбувала оптову базу. За словами свідків, у одного з нападників був пістолет. Зловмисники забрали 35 тисяч гривень і зникли, проте одного з нальотчиків працівники бази змогли затримати.

 

comments powered by HyperComments