Товариш віддав викрадачам 190 тисяч доларів за звільнення товариша

Середа, 29 березня 2017, 16:01
Поліція встановлює осіб, які скоїли кримінальне правопорушення
Товариш віддав викрадачам 190 тисяч доларів за звільнення товариша

За словами потерпілого,28 березня 2017 року о 20:30 до чергової частини звернувся 45-річний харків’янин з заявою про те, що о 14:00 на вулиці Культури невідомі зв’язали його друга, посадили в автомобіль «ВАЗ-2109» та вивезли у невідомому напрямку. Через деякий час заявникові подзвонили на мобільний телефон та почали вимагати викуп за викраденого.

Після того як гроші були віддані викрадачам, заручника відпустили. Вони висадили потерпілого біля однієї з заправок на вулиці Кільцевий шлях.

Факт події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч.2 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України, - повідомили у ГУНП.

Як раніше писала «Справжня Варта»,  у Харкові засуджено банду зі співробітників "Беркуту" та "Грифону"/ ВІДЕО.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Нвер Антонян, організатора злочинної групи - 29-річного харків'янина, засуджено до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Ще двох учасників ОЗГ - 28 та 29-річних старших сержантів міліції (колишніх співробітників БМОП "Беркут" та СБСМ "Грифон") - до 10,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Четвертого члена озброєної банди - 40-річнго чоловіка -  до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

2 листопада 2013 року бандити скоїли розбійний напад на знайомого одного з членів злочинної групи, який займався валютно-обмінними операціями. На нього напали на вул. Ярославській, коли той вийшов з пункту обміну валют. Зловмисники побили чоловіка та засліпили сльозогінним газом. Непритомній жертві зв'язали руки та ноги, наділи на обличчя шапку і вивезли за кільцеву дорогу. Свій зухвалий злочин вчиняли під виглядом законного затримання. Зв'язану жертву бандити залишили у лісосмузі поблизу с. Рай-Оленівка. У нього забрали долари США, євро та гривні  в еквіваленті майже 350 тис. грн. Відібрали мобільний телефон, ключі та інші цінні речі.

Також СБУ затримала банду викрадачів людей. Вони викрали місцевого підприємця, який у 2014 році переїхав з Луганська.

comments powered by HyperComments