Засуджено майора-податківця

П'ятниця, 31 березня 2017, 06:02
Він ледве не засудив невинного
Засуджено майора-податківця

Як повідомили у прокуратурі, у березні 2016 року податківець здійснював розслідування в кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення підакцизних товарів, зокрема алкогольних напоїв. Однак, як з'ясувалося, правопорушення було вигаданим, а обвинувачуваний виконував свою роль за гонорар. Податківець таким чином "підвищував показники".

У суді доведено, що слідчий умисно склав завідомо неправдиві офіційні документи. Серед яких протокол огляду місця події, протоколи допитів свідків, а також обставини вчинення кримінального правопорушення, ніби встановлені досудовим розслідуванням під час проведення слідчих дій. Всю цю "доказову базу" разом з іншими матеріалами провадження правоохоронець надав на погодження до прокуратури. Навіть привів із собою пенсіонера-жебрака, який "грав" роль обвинувачуваного, придбавши йому у комісійному магазині відповідний одяг. Однак підозрюваний та доказова база викликали у прокурора великі сумніви. Результатом цього стало кримінальне провадження.

Ленінський районний суд м. Харкова визнав винним слідчого одного з відділів ГУ ДФС в області у закінченому замаху на притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднаного зі штучним створенням доказів (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 372 КК України).

Як раніше писала «Справжня Варта», по Харкову прокотилася хвиля затримань хабарників. На хабарі затримано директора автошколи. За інформацією керівника місцевої прокуратури Олександра Фільчакова, чоловік вимагав від слухачів автокурсів 7,5 тис. грн. за вирішення питання щодо отримання водійських прав.

Як раніше писала «Справжня Варта», завідучого кафедрою  затримали на хабарі. Гроші він вимагав систематично з пацієнтів за операцію та післяопераційну допомогу.

Ще раніше було повідомлено, що майора та старшого лейтенанта поліції затримано під час отриманні хабара.

Хабарників затримали представники прокуратури Харківської області спільно з УВБ в області ДВБ НП України.

За словами прокуратури, у потерпілого вкрали телефон і документи, але перевертні в погонах почали вимагати від нього 1700 грн.Той спочатку віддав їм те, що вони попросили, але після повторної вимоги дати ще 2500 грн., звернувся до "нормальних" правоохоронців з прокуратури.

comments powered by HyperComments