Багаття може розростися до великого покарання

Понеділок, 3 квітня 2017, 20:51
За спалювання сухого листя та випалювання стерні каратимуть штрафами.
Багаття може розростися до великого покарання

Спалення тогорічної трави, опалого листя, сухих гілок за умов сухої та вітряної погоди найчастіше призводить до широкомасштабних пожеж.

Про це нагадують у Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА.

При цьому під час спалювання вздовж автошляхів, залізничних колій, на сільськогосподарських угіддях вогонь може розповсюджуватися на лісові масиви, де і завдає найбільшої шкоди.

У зв'язку з цим Департамент екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок.

«Відповідно до статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення «випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах» тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», - уточнили в департаменті.

 

comments powered by HyperComments