У Харкові затримано банду юристів-рецидивістів

Вівторок, 25 квітня 2017, 18:05
Вони переписувала квартири і майно померлих самотніх громадян
У Харкові затримано банду юристів-рецидивістів

Слідчі ГУНП в Харківській області підозрюють їх у скоєнні щонайменше 7 злочинів. У групу також входили рецидивісти.

Правоохоронці провели низку обшуків за місцем проживання фігурантів та здійснення нотаріальної діяльності приватними нотаріусами. Вилучена документація, а також викрадене раніше майно з квартири харківських художників – картини, статуетки, альбоми та книги.

Протягом 2014-2017 років зазначена група осіб налагодила стійку схему заволодіння житлом громадян. Вони підшукували квартири, власники яких померли, та від імені вже померлих людей підробляли договори купівлі-продажу, довіреності та заповіти з подальшим продажем нерухомості по підробленим документам.

Вирішується питання про повідомлення про підозру приватним нотаріусам та іншим особам за ч. 3, 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України.

Як повідомили у прокуратурі, у ході обшуків за місцем проживання та роботи фігурантів справи виявлена та вилучена документація , а також майно викрадене з квартири харківських художників Гноєвих (картини, статуетки, альбоми та книги).

comments powered by HyperComments