Сімейна пара з'ясовувала стосунки гранатою

Понеділок, 15 травня 2017, 07:03
Поліція попередила можливу трагедію
Сімейна пара з'ясовувала стосунки гранатою

До чергової частини надійшло повідомлення про сімейну сварку в Балаклії. За викликом виїхала група реагування патрульної поліції. На місці події правоохоронці встановили, що між 40-річною жінкою та її 43-річним співмешканцем виник конфлікт. В результаті чоловік отримав тілесні ушкодження у вигляді порізів лівої долоні.

З його слів, травми він отримав з власної необережності, схопившись за лезо ножа. Під час огляду домоволодіння та складання процесуальних документів поліцейські виявили гранату та запали до неї.

У зв’язку із новими обставинами на місце події виїхали фахівці вибухотехнічного управління харківської поліції. Вони встановили, що виявлений боєприпас є гранатою «Ф-1».

Наразі поліцейські встановлюють місце придбання та мету зберігання гранати. Вилучене направлено на експертне дослідження.

Відомості про дану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, - повідомили у ГУНП.

Як раніше писала «Справжня Варта», навіть харківські селянки вже ходять з гранатами.

За словами селян, гранати, міни, вибухівку вони десь находять і або планують здати "на метал", або приберегти для самозахисту.

Так, під час відпрацювання території у селі Ківшарівка /село розташовано на "межі" Куп’янського і Дворічанського  районів/ вони відібрали у 29-річної селянки щось "зовні схоже на підствольну гранату без будь-яких маркувань". Селянка планувала здати гранату на металобрухт.

У 54-річного мешканця смт Куп’янськ-Вузловий правоохоронці виявили мінометну міну калібру 76 мм та предмет прямокутної форми, схожий на тротил. Чоловік пояснив, що дані предмети знайшов у лісі під час збирання металобрухту.

У 51-річного мешканця Дворічанського району було вилучено гранату в ржавому стані та металевий предмет, схожий на запал до гранати часів Другої світової війни. Чоловік пояснив, що дані предмети він знайшов біля річки Оскіл та зберігав їх для самооборони, - повідомили у ГУНП.

Нагадаємо про чергове пограбування кредитної установи: невідомий був озброєний гранатою. За словами очевидців, чоловік зайшов до кредитної установи та, звертаючись до працівників, вимагав віддати йому гроші. У разі невиконання його вимог він погрожував підірвати гранату прямо посеред приміщення.  У результаті чоловік заволодів сумою у 3500 гривень. 

comments powered by HyperComments