Харківські силовики перекрили канал доставки засобу для схуднення з Росії

Субота, 15 липня 2017, 01:03
Схема контрабанди психотропних препаратів російського виробництва перекрита в Харківській області.
Харківські силовики перекрили канал доставки засобу для схуднення з Росії

Операцію провели прикордонники, співробітники СБУ та прокуратури, повідомляє «Справжня Варта».

Організатором схеми виявилася мешканка Кривого Рогу, яка залучала харків'ян. Жінка замовляла препарати, в тому числі «Редуксин », через інтернет в Росії. «Редуксин» містить психотропну речовину «Сибутрамін» і заборонений до ввезення в Україну.

Один з помічників переміщував замовлення через кордон і передавав іншим членам угруповання. У свою чергу вони поширювали препарати в Україні, розміщуючи оголошення в інтернет-магазині, яким керувала організатор схеми. Замовлення доставляли поштою.

У травні цього року на «Гоптівці» прикордонники затримали одного з причетних до схеми громадян, харків'янина. Він намагався незаконно ввезти в Україну таблетки з «Сибутраміна». 13 липня були проведені обшуки на 8 об'єктах, з яких 6 – у Харкові та два – в Кривому Розі (Дніпропетровська обл.). Виявлено матеріали, що підтверджують пересилання поштою російського «Редуксина», електронні носії інформації, нотатки з адресами замовників.

Вилучено автомобіль організатора злочинної групи, в якому перебувала частина контрабанди. Всього вилучено 12 500 пігулок.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments