До суду була направлена справа щодо виробників сурогату

Субота, 5 серпня 2017, 12:38
Прокуратура направила до суду справу щодо організованої групи, яка займалася виготовленням смертельного сурогату.
До суду була направлена справа щодо виробників сурогату

Прокуратура області передала до суду обвинувальний акт стосовно організатора та двох членів групи. Затримані займалися незаконним виробництвом алкоголю, що виготовлявся з недоброякісної сировини сировини (метанолу), та його збутом.

За словами в.о. начальника відділу прокуратури області Олександр Цимбалістенко, усім трьом членам групи інкримінують вчинення такого злочину, як незаконне виготовлення алкогольних напоїв, що призвело до отруєння та загибелі людей, вчинене організованою групою. Крім того, організатора угрупування підозрюють у незаконному заволодінні паспортом, а також підробленні документу та його використанні. Крім того, один із подільників обвинувачується у підробленні акцизних марок, передає прокуратура області.  

Під час досудового розслідування було виявлено, що минулого року 27-річний мешканець Харкова організував групу, яка займалася незаконним виготовленням та збутом спиртних напоїв. Згодом до нього приєдналося ще двоє знайомих.

Підпільний цех з виготовлення сурогату був облаштований у гаражах, які зловмисники орендували завдяки підробленим документам. Метиловий спирт закуплявся у сусідній області. Вони його розбавляли водою та домішками коньячної есенції. Потім розливали отриману рідину у полімерні 5-літрові ємності та 10-літрові тетрапаки. Згодом смертельний сурогат під виглядом коньяку та горілки продавали як оптовим клієнтам, так і через кур’єрські служби доставки по всій території України. Покупців знаходили через мережу чи завдяки особистим зв’язкам.

Зокрема, організатор угрупування продавав сурогат під чужим прізвищем, використовуючи підроблений документ. Він свого часу обманним шляхом  заволодів паспортом іншої особи та вклеїв у нього власне фото. Зловмисники були затримані у вересні 2016 року. На даний момент вони перебувають під вартою. Максимальна санкція статей передбачає 10 років позбавлення волі.

Як повідомляла «Справжня варта», на Харківщині знову продають сурогатний алкоголь. Один чоловік загинув, двоє потрапили до лікарні внаслідок вживання спритних напоїв. Інцидент трапився в Пісочині. Правоохоронці провели обшук у магазині, де місцеві мешканці купували спиртне і вилучили 5 ящиків горілки.

 

comments powered by HyperComments