Прокуратура розкрила корупційну схему поліцейських в аеропорту

Вівторок, 29 серпня 2017, 11:39
Вони на чолі з підполковником придумали, як стягувати лаві з турків-туристів
Прокуратура розкрила корупційну схему поліцейських в аеропорту

За цією справою затримано вже троє поліцейських відділення поліції в аеропорту "Харків" Слобідського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області, - повідомляє «Справжня Варта»

За безперешкодний перетин кордону вони вимагали хабарі, під час отримання одного з них спочатку було затримано капрала поліції.

У разі несплати хабарники обіцяли "проблеми" у вигляді поглиблених та тривалих оглядів.    За попередніми даними, за цією схемою правоохоронці працювали більше півроку

Як повідомили в обласній прокуратурі, 31-річний старший сержант поліції, 38-річний підполковник та 41-річний майор також входили до групи з 33-річного капітана поліції та 41-річного капрала. Всім їм оголошено підозру за ч. 3 ст. 368 КК України  Кримінального кодексу України (вимагання та отримання неправомірної вигоди).

Як раніше писала «Справжня Варта», Генеральний прокурор підтвердив факт обшуку в приміщенні заступника МВС В. Трояна. При цьому він заявив, що вказані кошти виявити не вдалося. Під коштами Юрій Луценко має на увазі 785 тисяч гривень, які підозрювані "розділили між собою та іншими особами".

Щодо самого інциденту, то генпрокурор пояснив його таким чином: "в  ході спільного з СБУ провадження було задукоментовано та затримано заступника керівника ГО "Цивільний корпус "Азов" Бржезинського ,помічника заступника МВС України Іваштенко та громадянина Ш., які підозрюються у систематичному вимаганні з погрозою життю та здоров'ю від представника одного з підприємств коштів на загальну суму понад 1,5 млн грн."

Раніше заступник Авакова Вадим Троян заперечив, що був факт його затримання під час отримання хабара.

Як повідомили зранку ЗМІ, з посиланням на анонімні джерела у Генеральній прокуратурі України, вчора було затримано заступника міністра внутрішніх справ Вадима Трояна під час отримання великого хабара. Новина супроводили фото, на якому заступник голови МВС сидить за столом, на якому лежить чорний пакет.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments