Підполковника та майора поліції звинуватили в розбої

Вівторок, 31 жовтня 2017, 11:28
Вони пограбували грабіжників
Підполковника та майора поліції звинуватили в розбої

За заявою постраждалої громадянки, правоохоронці з Днепра знайшли злодіїв, але відпустили їх, а гроші вирішили привласнити, - повідомляє «Справжня Варта».

Затримали їх правоохоронці Харківщини.

Подробиці цієї справи надали в прокуратурі Харківської області. Справу скеровано до Червонозаводського районного суду м. Харкова. По справі проходять ще двое копів, але вони втекли в ОРДЛО.

Як розповів заступник начальника відділу прокуратури області Євген Шпак, у квітні минулого року до  правоохоронців з заявою про пограбування звернулася мешканка Дніпропетровської області. Вона повідомила, що у неї викрали долари США, євро та золоті вироби на загальну суму близько 44 млн. грн.

Поліцейські розпочали розслідування за ст. 185 КК України – крадіжка. Для того щоб прискорити пошук майна підполковник вимагав у потерпілої кошти. Жінка передала правоохоронцю 35 тис. грн.

Вже за місяць їм вдалося встановити особи викрадачів та їх місце знаходження. Ними виявилися двоє братів. Вони переховувалися з викраденим в одному з райцентрів області.

Правоохоронці приїхали до орендованого підозрюваними житла, затримали, наділи на них кайданки. Однак потім забрали вкрадені раніше гроші та коштовності собі, а зловмисників відпустили. Погрожуючи чоловікам фізичною розправою, наказали негайно зникнути (виїхати за межі Дніпропетровщини) і мовчати.

40-річному підполковнику оголошено підозру за ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 186, ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 368 (розбій у особливо великих розмірах, вчинений  за попередньою змовою з проникненням у житло; грабіж за попередньою змовою з проникненням у житло; перевищення влади працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки; вимагання неправомірної вигоди).

33-річному майору поліції - за фактом за ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 186, ч. 3 ст. 365 (розбій у особливо великих розмірах, вчинений  за попередньою змовою з проникненням у житло; грабіж за попередньою змовою з проникненням у житло; перевищення влади працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки).

"Крім того прокуратура передала до Комінтернівського районного суду м. Харкова обвинувальні акти за аналогічними статтями Кримінального Кодексу України стосовно ще двох правоохоронців, причетних до злочину. Враховуючи, що поліцейські переховуються від слідства на території тимчасово не підконтрольній Україні, прокуратура звернулася до суду з клопотанням щодо проведення спеціального ("заочного") розслідування, яке було задоволене", - пояснив Є. Шпак.

У прокуратурі області надали подробиці цієї справи,

Як раніше писала «Справжня Варта»,  поліція почала боротися з корупцією у поліції.

Поліцейським нагадали, що їм самим потрібно звітувати по свої доходи.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments