"Блокувальники" погрожували вирізати сім'ї співробітників поліції - поліція/ Фото, Відео

Середа, 15 березня 2017, 10:27
Слідчим управлінням ГУНП в Донецькій області відкрито кримінальне провадження відносно дій "активістів"
"Блокувальники" погрожували вирізати сім'ї співробітників поліції - поліція/  Фото, Відео

"Погрожували вирізати сім'ї співробітників поліції, які перебували на блокпосту", ображали і принижували поліцейських, "ви всі донецькі сепаратисти" - правоохоронці розповідають про "спілкуванні" з народним депутатом", - заявив Начальник ГУ Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін у своєму фейсбуці.

Поліцейський відзначив: "Я не дозволю принижувати поліцейських Донеччини, які вже третій рік на війні, які під обстрілами допомагають людям в прифронтових містах, багато з яких втратили сімей і будинків, покинувши окуповану територію, але залишилися вірними Присяги, даної громадянам України. Ми і далі будемо нести службу на блокпостах, тому що саме тут ми вилучаємо велика кількість незаконної зброї, тим самим зберігаємо життя наших громадян в мирних містах нашої країни".

В результаті нападу групи озброєних осіб на чолі з народним депутатом / Володимиром Парасюком/, які здійснили силовий прорив крізь блокпост в обхід законних процедур перевірки, постраждали 7 співробітників поліції, які отримали травми різного ступеню тяжкості. Про це повідомили заступник голови Нацполіції України-начальник ГУНП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін та командир роти спецпризначення поліції Донеччини Юрій Голубан під час брифінгу у Краматорську.

В’ячеслав Аброськін відзначив, що полковник Голубан є добровольцем, який в 2014 році прийшов захищати цілісність нашої держави, та з 2014 року несе службу на території Донеччини, являючись жителем Києва.

Юрій Голубан повідомив, що близько 19:00 під'їхала колона машин з невідомими. Даним людям було запропоновано перетнути блокпост згідно інструкцій штабу АТО – надати документи, що засвідчують особу та надати автомобільний транспорт для огляду.

- Люди відмовилися це робити. При цьому вийшов нардеп Парасюк та із загрозами, матом почав ображати співробітників поліції та намагатися своїми діями спровокувати бійку. Коли у одного нього це не вдалося, він дав команду своїм людям, які прибули разом з ним у колоні, по суті громадянин Парасюк очолив напад на співробітників поліції, - зазначив полковник Голубан.

У нападі брали участь близько 40-45 осіб.

Командир спецпідрозділу підкреслив, що ним було прийнято рішення не використовувати вогнепальну зброю проти нападників.

Під час конфлікту постраждали 7 співробітників поліції, з них 5 – бійці роти спецпризначення та 2 Слов’янського відділу поліції.

- Співробітник спецпідрозділу був збитий машиною народного депутата, наразі він доставлений до лікарні. Ще два поліцейських отримали тілесні ушкодження, 2 співробітника були забризкані сльозоточивим газом, отримали серйозні опіки обличчя, - повідомив Юрій Голубан.

Генерал Аброськін наголосив, що співробітники поліції Донецької області зазнають постійних образ з боку народних депутатів України.

- Сьогодні найяскравіший приклад, коли не просто образили, а дали команду побити співробітників поліції. Наразі ми аналізуємо цю ситуацію. Оцінку діям народного депутата має надати Генеральна прокуратура. Адже без закону у нас в країні буде вакханалія, - відзначив заступник голови Нацполіції.

Наразі за даним фактом слідчим управлінням ГУНП в Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що поліція і «блокадники» побилися на виїзді з Харкова /ВІДЕО.

comments powered by HyperComments