Переселенці зможуть отримати необхідні медикаменти від Папи Римського

Юлія Гуш  |  Четвер, 27 липня 2017, 17:11
Така допомога буде надаватися в межах благодійної ініціативи Папи Римського для внутрішніх переселенців.
Переселенці зможуть отримати необхідні медикаменти від Папи Римського

Цей гуманітарний проект полягає у видачі необхідних медикаментів людям, які постраждали через війну на Сході України та є переселенцями, які на даний момент проживають на території Харкова та області. «Папа Римський висловив свою солідарність, своє співчуття з українським народом, – розповів Станіслав Широкорадюк, єпископ Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької церкви, – він сказав, що хоче не тільки молитися, а й організувати допомогу для тих людей, які її найбільш потребують. Особливо це стосується переселенців, які втратили все. Втратили квартиру, роботу та залишились без нічого. І папа кинув такий виклик Європі: «хто скільки може, давайте скинемося та передамо до України»».

Керівник проекту Дариюш Андрусенко зазначив, що на даний момент кількість переселенців, що проживають на території Харківщини, наближається до 300 тисяч чоловік. Проте коштів на всіх не вистачає, тому папський комітет і затвердив цю ініціативу.

«Основний критерій – людина має потребувати медичної допомоги та знаходитися у тяжкому матеріальному становищі, – підкреслив він, – в першу чергу ми будемо допомагати пенсіонерам, інвалідам, людям з хронічними захворюваннями, такими як цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, гіпертонія, наслідки інфарктів та інсультів, багатодітним родинам, самотнім матерям, сиротам. Та іншим людям, які потребують додаткової допомоги».

Медикаменти будуть видаватися безкоштовно, за рецептом лікаря. Проект розрахований на 5 місяців. Його учасники планують допомогти 8 тисячам переселенцям, які мають потребу в ліках. Зокрема, вони будуть робити виїзди до районних центрів, де не всі люди мають доступ до медичної допомоги.

comments powered by HyperComments