Харківським бізнесменам допомогатимуть потрапити на ринки США

Четвер, 31 березня 2016, 09:13
На презентації у Харківській торгово-промисловій палаті місцевим підприємцям розповіли про можливості Офісу області у Вашингтоні.
Харківським бізнесменам допомогатимуть потрапити на ринки США

«Коли офіційна делегація Харківської області перебувала у Вашингтоні, ми зустрілися з представниками Посольства України в США та обговорили можливість пропонувати цей майданчик для перспективних взаємин не тільки харків'янам, а й усім зацікавленим підприємствам України, які виходять на американські ринки, — розповіла заступник голови ХОДА Юлія Світлична. — Ми підписали договір про співробітництво з однією з лобістських компаній Америки, яка готова включиться в цей процес і, за необхідності, допомагати окремому підприємству шукати партнерів і домовлятися про конкретні зустрічі для опрацювання пропозицій».

Офіс у Вашингтоні розглядається як площадка для надання бізнесу нових можливостей виходу на американські ринки: починаючи від промисловості і закінчуючи високими технологіями, повідомляє прес-служба ХОДА. У США готові до співпраці, підприємцям важливо проявити зустрічну активність. Для цього можна звертатися до представництва Міжнародного агентства регіонального розвитку «GloBee» у Харкові. Світлична порадила подивитись на сайті фірми, де є докладна інформація.

Голова Агентства Дмитро Шувал уточнив: Офіс реалізує проекти в трьох сферах — суспільно-політичній, соціальній та економічній. «GloBee» вже уклало три контракти з IT-компаніями, налагоджує зв'язки з Силіконовою долиною. Ведуться переговори, щоб харківські студенти могли їздити на стажування до Колумбійського університету, університетом Мічігану. Готується візит на Харківщину бізнес-делегації з Бруклінської торгової палати. «Також ми вже отримали першу партію гуманітарної допомоги для лікарень регіону від благодійних фондів США, вона знаходиться в Харкові і скоро буде розподілена між медичними установами», — розповів Дмитро Шувал.

На базі Офісу планують проводити зустрічі харківських і американських підприємців, допомагати адаптувати сайти місцевих компаній, а також розробити програми співпраці для тих компаній, які з різних причин не можуть вийти на ринок США.

«Харківська область, безумовно, вже співпрацює з американським бізнесом. У нас є досить успішні підприємства, які експортують свою продукцію до Америки. Налагодити таку роботу не так складно, як іноді здається», — зазначив президент Харківської торгово-промислової палати Віктор Звєрєв.

comments powered by HyperComments